Sund Kost >> Ernæring

Sild Vs. Sardiner og Fordele

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

Sild og sardiner er så ens, at sildene er ofte dåse og mærket som sardiner. Begge typer af fisk er gode kilder til D-vitamin og zink, men sardiner er rige på calcium, mens sildene har kun omkring en fjerdedel af den mængde. Den største forskel er ikke mellem de to fisk, men de måder, som hver er behandlet.

Makronæringsstoffer

Den ernæringsmæssige værdi af sardiner og sild variere afhængigt af, hvordan de behandles, og om de er på dåse i olie eller andre saucer. Tre ounce af marinerede sild har 223 kalorier, sardiner pakket i olie er 177 kalorier, og du vil få 157 kalorier fra sardiner pakket i tomat sauce. Total fedt indhold er omkring 8 til 15 gram, og deres protein varierer fra 12 til 20 gram i en 3-ounce servering. Enten måde, de er en god kilde til komplet protein, med det laveste beløb, der leverer 21 procent af mændene og 26 procent af kvinderne ' s daglige værdi.

Omega-3 Fedtsyrer

Kan du ikke gå galt med enten en af disse fisk, når det kommer til deres omega-3 fedtsyre indhold. Disse flerumættede fedtstoffer er vigtige for cellulær struktur og holde nerverne i din hjerne fungerer optimalt. De skal også kæmpe mod systemet, betændelse, sænke blodtrykket, reducere din risiko for blodpropper og bremse væksten af aterosklerotiske plaques, der bidrager til hjerte-kar-sygdom. En 100-grams portion, eller 4 ounces, af sild, der har 1.7 gram omega-3, mens den samme del af sardiner har 1.4 gram. Den anbefalede passende dosis for mænd er 1,6 gram dagligt, mens kvinder skal 1.1 gram.

Vitamin B-12

Fødevarer fra dyr, der er den eneste naturlige kilder til vitamin B-12, og sild og sardiner er begge på toppen af listen. Tre ounce af sardiner har omkring 8 mikrogram, eller 316 procent af din daglige værdi, og syltede sild har 3.6 mikrogram eller 150 procent. Vitamin B-12, hjælper metabolisere fedtsyrer og producere normale blodceller. Det er også fjerner aminosyren homocystein fra dit blod. I denne rolle, vitamin B-12 kan hjælpe dit hjerte, da et højt niveau af homocystein er forbundet med en øget risiko for hjerte-kar-sygdom.

Natrium Advarsel

Omkring 99 procent af alle Amerikanere indtager mere end de anbefalede på 1.500 mg natrium dagligt, ifølge en rapport i September 2012-udgaven af "American Journal of Clinical Nutrition." At spise for meget natrium årsagerne til det høje blodtryk. Ligesom alle konserves, sardiner og sild kan være høj i natrium, men den beløb varierer. En 3-ounce servering af en dåse sardiner i olie har 417 mg, eller 29 procent af din daglige værdi, i forhold til marineret sild med 740 mg, hvilket er halvdelen af dit daglige indtag.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære