Sund Kost >> Sunde Måltider

Urter til Brug i en Ost Omelet

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret November 21, 2018

Nogle fødevarer bindingerne er så perfekt, som den matchup af cremet, lidt crisped æg og dekadent rigdom, en god ost. Uanset om du foretrækker det skarpe bid af cheddar, salt, tang af feta eller noget midt imellem, en ost omelet er en saftig og protein-pakket behandling på ethvert tidspunkt af dagen. Hvis du ønsker at tage det op et hak, et drys af friske krydderurter tilføjer ikke kun farve og smag, det tager din skabelse fra en simpel ret til et komplet måltid. Friske krydderurter er ikke så intenst krydret som tørrede dem, så spreder dem på med en generøs hånd.

Basilikum – Italienske Korte

Basilikum er en fast bestanddel af italiensk madlavning. Dens blade er ofte serveret hele mellem frisk tomat og bløde mozzarella skiver. Det indeholder antioxidanter, som at bekæmpe de frie radikaler, der svækker den struktur af dine celler, og som kan bidrage til risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer. Basilikum er også en anti-inflammatorisk og kan hjælpe med at regulere blodtrykket. Parret det med mildere oste som Brie, mozzarella, ricotta og hvid Amerikansk ost, eller gå for en mere intens smag med Asiago.

Koriander – Power Urt

Oftest fundet i Mexicanske og Asiatiske retter, koriander ligner persille, men har en meget kraftigere smag. Når dens frø er tørret og malet det hedder koriander. Koriander er høj i vitamin A, som kan hjælpe med at nedsætte din risiko for visse kræftformer, og samtidig støtte en sund, glødende hud. Nogle mennesker mangler det enzym i deres spyt, der hjælper med at bryde ned koriander og oplever det som en "sæbe" smag, så det ' s bedst tjent på den side, der er ved at lave mad til en gruppe. Parret koriander med Monterey jack, Colby jack, tre-peber Havarti eller peber jack ost til at give din omelet et Sydvestlige flair.

Lavendel – Søde og Beroligende

Lavendel er værdsat for sin let sødme, fine duft og beroligende egenskaber. Hvis du ikke kan finde friske lavendel, kan du købe tørrede urter de Provence, som indeholder lavendel sammen med rosmarin, timian, salvie og merian. Lavendel er bedst med cremede oste som Brie og Camembert, selv om det også står i kontrast pænt med tang gedeost for et dejligt forår omelet.

Oregano – en Gavnlig Kontrapunkt

Oregano indeholder et stof, der kaldes beta-caryophyllene, også kendt som E-BCP, som er en hård kriger i kampen mod inflammation. En fast bestanddel af mange retter, herunder italienske og Mexicanske fødevarer, frisk oregano par godt med næsten alle former for ost, men det er en specielt god modpol til milde, cremede oste som f.eks mozzarella, Brie og ricotta. Det er også par, godt med Gouda, som smelter smukt i omeletter.

Persille – Sprød, Frisk Smag

Persille har længe herskede som universal garniture. Kendt for sin evne til at rense ganen og friske din ånde, apigenin i persille kan også hjælpe med at forhindre tumorer ved at blokere væksten af de blodkar, der fodrer dem og giver dem mulighed for at vokse. Persille er sprød, frisk smag komplementerer ethvert ost. Parre den med den lille nuttiness af Schweizisk ost, eller bruge den til at lyse op en røget mozzarella.

Rosmarin – Alvorligt Krydrede

Rosemary ' s dybt, Christmasy duft og alvorlige savoriness kan holde sin egen med noget mad, hvilket er hvorfor det er så ofte brugt med oksekød. Det kan også bidrage til at forbedre den kognitive funktion. Strip den skarpe blade fra deres stilke og ruller dem mellem fingrene for at frigøre duften. Rosmarin par godt med noget ost, endnu stærkere bleu oste, som op raffinement faktor for enhver omelet.

Sage – Jordiske og Røget

Salvie indeholder flere antioxidanter end nogen anden urt, og er ofte pakket og brændt for at rense luften. Den fløjlsagtige blade har en jordnær, lidt røget smag, der kombinerer godt med næsten enhver ost, undtagen stærkere bleu oste.

Timian – en Dyb Jordnærhed

Anden-højeste i sin koncentration af kraftfulde antioxidanter, timian giver en dyb jordnærhed til noget mad. Timian tilbyder også vitamin A og C samt fiber og jern. Strip off blade og kassere de stamceller, som er ubehageligt hård. Timian er god med mildere oste såsom American, ricotta, Edam og Schweiziske, som alle parre godt med æg.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære