Sund Kost >> Sunde Måltider

En urtekosttilskud, Med de Fordele af Fytoøstrogener

Mange plante-baserede fødevarer indeholder naturlige stoffer, der virker som en svag østrogen, det kvindelige hormon, der er foretaget af en kvindes æggestokke, der i løbet af sin fødedygtige år. Disse forbindelser, der under ét kaldet fytoøstrogener, som findes i flere planter og deres frø. Som eksempler kan nævnes soja isoflavoner, udvundet fra bønner, produceres af soja plante, og lignans, der findes i store mængder i frø af hør-anlægget, og i mindre mængder i andre planter og urter. Disse forbindelser er bredt tilgængelig som naturlægemidler, kosttilskud, og forskning tyder på, at de kan have betydelige fordele for dit helbred.

Soja Isoflavoner

Soja isoflavoner tilhører en klasse af naturlige stoffer kaldet polyfenoler, der omfatter genestin, daidzein og genestein. Deres estrogenlike egenskaber giver dem mulighed for at binde sig til østrogen-receptorer i forskellige typer af celler, herunder æggestokke, knogler, lever, hjerte og hjerne celler. I nogle af cellerne, de opfører sig som østrogen, der efterligner virkningen af det naturlige hormon, mens der i andre celler isoflavoner blokere virkningen af østrogen er lavet af kroppen. Forskning sammenfattet på Linus Pauling Institute hjemmeside tyder på, at indtagelse af isoflavone kosttilskud kan forbedre funktionen af dine arterier, sænke blodets kolesteroltal og nedsætte din r risikoen for brystkræft og prostatakræft, selv om der er behov for yderligere forskning for at bekræfte disse mulige fordele.

Lignans

Som isoflavoner, lignans er også polyfenoler, der kan efterligne eller antagonisere nogle af de virkninger af østrogen, men det gør de ikke besidder denne egenskab, indtil de er konverteret til stoffer kaldet enterolignans af bakterier i dine tarme. Lignans kan have egenskaber, der hjælper med at beskytte dig mod kræft, ifølge en oversigtsartikel udgivet i 2005 i "Ernæring og Kræft." Det papir, der opsummerer resultaterne fra laboratorie-forskning tyder på, at lignans kan bremse væksten af bryst -, prostata-og tyktarmskræft. Det anføres endvidere, at det høje forbrug af lignans er forbundet med en lavere sats af kræft hos mennesker, men viser, at store, placebo-kontrollerede forsøg er stadig nødvendig for at bekræfte det muligt at drage direkte.

I Løbet Af Overgangsalderen

Fordi både isoflavoner og lignans har estrogenlike kvaliteter, de kan give en vis lettelse fra menopausale symptomer, enten tages hver for sig eller sammen. En klinisk undersøgelse offentliggjort i November 2006-udgaven af "Gynækologi og Endokrinologi" testet kombineret behandling med lignans, isoflavoner og anden phytoøstrogen supplement, sort cohosh, i en placebo-kontrolleret forsøg. Forsøgspersoner, som tog kombineret kosttilskud for tre perioder på 28 dage havde forbedret score på et indeks, måling af menopausale symptomer, i forhold til dem, der tog placebo. Disse er de lovende resultater, men yderligere undersøgelse med lignans og isoflavoner, enten alene eller sammen, og større grupper af forsøgspersoner er stadig nødvendig for at bekræfte deres potentiale til gavn i løbet af overgangsalderen.

Kosttilskud

Lignan eller isoflavone kosttilskud er tilgængelige separat som piller eller kapsler fra de fleste helsekostforretninger. Både generelt anses for sikker og uden alvorlige bivirkninger for raske mennesker, selv om nogle lignan kosttilskud kan være høj i fiber og medføre oppustethed eller gas i nogle folk, og på lang sigt undersøgelser behandlingen enten i supplement til generelle sikkerhed ikke har været udført. Fordi lignans og isoflavoner har østrogene aktivitet, du behøver ikke tage, hvis du er gravid eller ammer, eller hvis du har eller har haft en hormon-følsomme kræft, såsom brystkræft. Lignans eller isoflavoner kan også interagere med visse receptpligtig medicin, så drøfte brug af enten supplere med din læge for at afgøre, om en eller begge kan være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

  • John Foxx/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære