Sund Kost >> Ernæring

Hamp Mælk vs. Havre Mælk til Småbørn

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret December 27, 2018

Hvis dit barn ikke kan drikke komælk på grund af allergi, eller fordi du følge en vegetarisk kost og behøver ikke forbruge mejeriprodukter, kan du overveje lidet kendt modermælkserstatning, såsom hamp mælk eller havre mælk. Både havre mælk, og hamp mælk har ulemper og fordele, men enten kan tjene som sundt alternativ til mælk for et lille barn.

Formålet med at Bruge Plante-Baseret modermælkserstatning

Hamp og havre mælk er nøddeagtig drikkevarer, at dit barn kan drikke kan forbruge i stedet for komælk. At erstatte med en hamp eller havre mælk har en række fordele, herunder at være allergi venlig. I nogle tilfælde, producenter vælger at tilføje kornsorter som byg, der indeholder gluten, havre mælk. Så skal du læse de ingredienser, hvis du ønsker at undgå gluten.

Hamp Mælk

Hamp mælk, der er fremstillet af pulveriserede hamp frø, og er sikkert for børn at drikke. Befæstede hamp mælk indeholder mere kalk, der er afgørende for knogle vækst i småbørn, end komælk, med 428 mg per kop. Hamp mælk, der også leverer essentielle omega-3 fedtsyrer samt 4 gram protein i en 8-ounce glas. Hamp mælk indeholder ingen kolesterol, men omkring 3 procent af de kalorier, i hamp mælk kommer fra mættet fedt.

Havre Mælk

På grund af dens mild, lidt sødlig smag, vil dit barn måske foretrækker havre mælk, hamp mælk, som har en græsagtig smag. Dette alternativ mælk kan indeholde andre kornsorter som byg eller brune ris. Havre mælk kostfibre og omtrent den samme mængde protein som hamp mælk, 4 gram per portion. Men havre mælk, der naturligt indeholder mere sukker og flere kalorier end andre alternative mælk. Hvis du forsøger at øge dit barns kalorieindtag, kan dette være en fordel, men hvis du er bekymret for sukker indtag, du måske ønsker at vælge hamp mælk i stedet for. Havre mælk er calcium-gratis, men fremstiller ofte tilføje det efter behandling.

Ulemper

Hamp mælk er dyrt, da det skal være importeret. En ulempe at alle alternative mælk, ifølge registreret diaetetiker Monica Reinagel, er, at de ofte indeholde tilsat salt, som dit barn ikke har brug for, ud over at tilsat sukker, for at forbedre deres smag.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære