Sund Kost >> Ernæring

Hvad Hjælper Metabolisere D3-Vitamin?

D-Vitamin, også kendt som solskin vitamin," er nødvendig for optimal optagelsen af calcium. På grund af dette, er det aids i at opretholde og skabe sunde knogler. Enten indtages som kosttilskud, som en del af din daglige kost eller fremstillet ved din krop, D-vitamin behov for at være metaboliseres af kroppen, før det kan bruges. De to mest almindelige inaktive former for D-vitamin, er D-2 og D-3, som begge kan blive den aktive form af d-vitamin, Fordi deres opgaver er så ens, vitaminer, D-2 og D-3 er der ofte omtales kun som d-vitamin.

Metabolisering Af D-Vitamin

Uanset din oprindelige kilde til vitamin D, vitamin D er inaktiv, indtil det metaboliseres af kroppen. Den metaboliske proces producerer calcitriol, der er den aktive form af D-vitamin, den ene, der kan bruges af din krop for optagelsen af calcium. Når den træder dit system, som enten D-2 eller D-3, D-vitamin transporteres til leveren, hvor det er hydroxylerede, picking up ilt og brint molekyler. Efter leveren, det bevæger sig til nyrerne, hvor det er igen hydroxylerede, og til sidst bliver calcitriol og er anvendelig ved din krop.

Direkte Sol

Før der ankommer i deres lever eller nyrer, D-vitamin kan syntetiseres gennem direkte sol. Når din hud er udsat for direkte sollys, det starter en kemisk reaktion i din keratinocyte celler, der udgør 95 procent af hudens celler. Dette starter en division og foryngelse proces, der producerer D-vitamin-3. Mellem 10 og 15 minutter af eksponering for ultraviolet-B stråler i solen-så ingen solcreme eller let tøj -- rundt tre gange om ugen, er ofte nok til din krop til at producere de nødvendige mængder af vitamin D. personer med mørkere hud toner kan dog kræve mere tid, fordi deres hud absorberer solskin mindre godt.

Sund Lever og Nyrer

At dine nyrer og lever er afgørende, at behandling med D-vitamin-3 til calcitriol, sunde nyrer og lever er afgørende, at D-vitamin-stofskifte. I nogle tilfælde, er din lever kan være ude af stand til at producere nok galde for at behandle D-vitamin på grund af sygdom. I andre tilfælde, dårlig nyrefunktion betyder ufuldstændig D-vitamin stofskiftet, og hvis situationen bliver alvorlig, eller er forlænget, du kan have helt målbart niveauer af D-vitamin i dit system.

Sund Mave-Tarmkanalen

Det D-vitamin, som du indtager gennem kosttilskud eller fødevarer, der er behandlet i maven og derefter optages i din tyndtarmen. Staten hele fordøjelsessystemet -- fra mave juice til pancreas ekskreter for sundheden for dine tarme -- påvirker, hvor meget D-vitamin, metaboliseres og absorberes. Som et resultat, har visse medicinske tilstande, kan påvirke din evne til at absorbere og gøre brug af D-vitamin i din kost. Disse betingelser omfatter Crohns sygdom, cystisk fibrose, og cøliaki.

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Billeder.com/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære