Sund Kost >> Sunde Måltider

Heathly Fødevarer til Smoothies

Hvis du har en blender, det er nemt at lave lækre smoothies der er sunde og opfylde de ernæringsmæssige anbefalinger, der er illustreret ved ChooseMyPlate diagram, der er offentliggjort af det AMERIKANSKE Department of Agriculture, der anbefaler, at halvdelen af din tallerken være fyldt med frugt og grøntsager, og den anden halvdel fordeles ligeligt mellem protein fødevarer og korn. Du kan sætte en bred vifte af sunde fødevarer i en smoothie, hvilket gør det nemt at få de næringsstoffer, du har brug for på en nem-at-forbruge drikke.

Frugter

De fleste smoothies indeholder nogle typer af frugt. Bananer er en særlig populær ingrediens, fordi de tilføjer både sødme og cremethed til smoothie. De er også en meget god kilde til kalium, giver 12 procent af den Daglige Værdi for denne næringsstof, som kan hjælpe med at holde dit blodtryk på et sundt niveau. Juice er også almindelige, som for en smule af væsken gør det nemmere at blande smoothie. Du kan bruge stort set enhver type frugt du har lyst til en smoothie, men frugt er høj i antioxidanter som blåbær er meget sundt valg. Du kan også avocadoer for at tilføje nogle sunde fedt til din smoothie.

Grøntsager

Nogle mennesker gør velsmagende smoothies, der indeholder tomater og andre grøntsager, men det er mere almindeligt for folk at tilføje grøntsager til deres frugt smoothies. Sødme af frugt, derefter dækker op nogen bitterhed fra grøntsager. Grønne, bladgrøntsager er meget almindeligt brugt i op til en en-til en-forhold med frugter til at gøre grønne smoothies. En kop rå grønkål vil give dig 120 procent af den daglige værdi for vitamin A og 130 procent af den daglige værdi for vitamin C. roer eller gulerødder er også brugt i smoothies.

Protein

Smoothies, der er anvendt til et måltid skal indeholde nogle protein, da dette vil hjælpe med at holde dig fuld og give dig de aminosyrer man har brug for. Tilføj silken tofu, plain yoghurt, peanut smør, mælk eller mælk alternativer. En 8-ounce servering af plain yoghurt vil give dig 25 procent af den daglige værdi for calcium, og hvis det indeholder live-aktive kulturer, det giver også dig med sunde bakterier, såkaldte probiotika, som hjælper med at begrænse din risiko for mave-tarm-infektioner. Hvis du tilføjer jordnøddesmør eller andre nødder eller møtrik butters, du vil også tilføje sunde enkeltumættede fedtstoffer til din smoothie.

Tilbehør

Korn og frø, herunder havre, chia frø og hør frø, kan øge den ernæringsmæssige værdi af din smoothie. For eksempel, 1 spiseskefuld af jorden hør frø vil give dig med den mindste mængde af omega-3 fedtstoffer, du har brug for hver dag. Hvis frugt i din smoothie ikke tilføje nok sødme, så brug en lille mængde af honning sødme og tilsæt is til at gøre din smoothie tykkere og koldere, hvis du gerne vil have.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Smoothie orange billede af Frédéric-Massard fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære