Sund Kost >> Ernæring

Hvor Sund Er Yucca?

Yucca, en slægtning af lily, er en ørken plante hjemmehørende i det sydvestlige Usa og det nordlige Mexico. Yucca er brugt som tilsætningsstof til foder til husdyr på grund af sin ansete sundhedsmæssige fordele, som omfatter at fremme en hurtigere vækst og forebyggelse af sygdom. Denne alsidige plante er også bruges som en skummende agent for læskedrikke og for at forhindre sygdomme i landbrugsafgrøder. Yucca er på Food and Drug Administration er generelt anerkendt som sikker, eller GRAS, liste. Hele anlægget, herunder rødder, blade og stilk bruges til foregav medicinske virkninger.

De Traditionelle Bruger

Yucca bark indeholder høje niveauer af resveratrol, antioxidant berømte findes i rødvin. Resveratrol har en betydelig anti-inflammatoriske egenskaber og har været brugt til at behandle gigt i den traditionelle medicin systemer af indianere i det sydvestlige og nordlige Mexico. De indfødte Amerikanere brugte også yucca udvortes til at helbrede huden, kløe, stoppe blødninger og som en medicinsk shampoo til at forebygge skæl og hårtab.

Gigt

Saponiner, sæbevand forbindelser, som har antimikrobiel og steroide, eller anti-inflammatoriske effekter, der er fundet i høje niveauer i yucca. Så mange som 19 forskellige saponin forbindelser, der er til stede i bark og stilken af planten. Disse saponiner er tænkt til at hæmme orme og protozoer -- mikroorganismer, der forårsager tarminfektioner-og til at blokere visse giftstoffer, der kan hæmme brusk produktion, der støtter den traditionelle brug af yucca som en arthritis retsmidler, ifølge Cox College. En undersøgelse offentliggjort i Marts 2006 udgave af "Journal of Inflammation" fandt, at kombinationen af saponiner og phenoliske antioxidanter som resveratrol give yucca godt potentiale som en naturlig anti-gigt-agent.

Kolesterol

Yucca saponiner kan være nyttige i håndteringen af høje kolesteroltal. Disse stoffer har evnen til at binde til kolesterol, så det ikke kan genbruges af kroppen og skal udskilles. En koreansk undersøgelse offentliggjort i December 2003-udgaven af tidsskriftet "Archives of Pharmacal Research" fundet, at 0,9 mg per dag af en kombination af yucca og anden saponin, som indeholder planten kaldes Quillaja saponaria for fire uger faldt det samlede og low-density lipoprotein, "dårlig" form for kolesterol; det har også forbedret fordøjelsesproblemer i undersøgelsens deltagere.

Blod Sukker

Diabetikere kan have gavn af blod sukker-sænke effekter af yucca, ifølge en undersøgelse offentliggjort i September 2008 udgaven af "Journal of Diabetes Komplikationer." I laboratoriet dyr undersøgelse, yucca ekstrakt, sænket blodsukkeret markant. Yucca også øger niveauet af high-density lipoprotein, den "gode" form for kolesterol, nedsat total kolesterol niveauer og faldt oxidative skader på cellerne. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater inden yucca kan anbefales til behandling af diabetes i mennesker.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære