Sund Kost >> Kost

En sund Måde at Løse Tacos

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 19, 2018

En traditionel hakket oksekød taco kan være velsmagende, men det er ikke nødvendigvis din sundeste valg, når det kommer til at gøre tacos. Sunde ingredienser kan øge den ernæringsmæssige værdi af dit måltid, og forbedrer dens smag. Visse erstatninger og ingredienser, der vil give alle den smag, du ønsker, uden at en usund mængde af fedt og natrium.

Protein Muligheder

En 3-ounce del af kogt hakket oksekød indeholder 13 gram fedt i alt, hvoraf 4.9 gram er mættet. Brug magert hakket oksekød til at skære fedt indhold til 6.44 gram fedt i alt, hvoraf 2.9 gram er mættet. Jorden tyrkiet indeholder omkring 2,5 gram mættet fedt pr 3-ounce servering. En 3-ounce del af white-kød, kylling indeholder kun 4 gram fedt i alt, hvoraf omkring 1 gram er mættet. Alle typer af kød, er levering af protein og jern samt. Erstatte kød med lav-natrium dåse bønner. De indeholder lidt, hvis nogen, fedt og levere en generøs dosis af protein, jern og fiber som godt. Brune ris er et andet høj-fiber taco fylde, som også leverer en god mængde af jern.

Krydderier

Traditionelle taco krydderier indeholder en stor mængde af natrium, hvilket reducerer den ernæringsmæssige værdi af dine tacos. Erstatning taco krydderier med tørrede urter og krydderier. Tilføj spidskommen, chili pulver og oregano til kogt kød eller bønner for at opnå en lignende smag uden alle af natrium. Hvidløg pulver, koriander og cayenne peber er ekstra krydderier, der komplementerer smagen af kød og bønner. Friske krydderurter som koriander og persille, tilsæt små mængder af vitaminer og mineraler og forbedre smagen af dine tacos uden tilsat salt.

Taco Skaller

Kommercielt forberedt taco skaller er normalt stegt i høj-fedt, olie og drysset gavmildt med salt. En stor taco shell kan have så meget som 4.37 gram fedt i alt, hvoraf 1.31 gram er mættet. Det samme taco skallen indeholder omkring 82 mg natrium. Udskift stegt taco skaller med bagte majs tortillas. Varm almindelig majs tortillas i ovnen og kram dem med din favorit fyld. En majs tortilla indeholder mindre end 1 gram fedt og kun 11 mg natrium. En mellemstor mel tortilla er en anden, mere nærende mulighed, og indeholder omkring 2 gram fedt. Mel tortillas indeholder mere natrium, dog med 206 mg per portion. Se efter lav-natrium-versioner for at holde din taco så nærende som muligt.

Pynt

Et par stykker af iceberg salat er alle, der kommer på mange restaurant versioner af tacos, men andre grønsager og krydderier levere mere ernæring, samt øge smagen af din mad. Erstatning iceberg salat for romaine salat. Romaine salat indeholder mere A-vitamin og jern. Hakkede tomater tilsættes C-vitamin og kalium til dine tacos. Hakket løg er en anden sund kilde til vitamin C. Avocado terninger tilføje en stor dosis af kalium og fiber. De indeholder også hjerte-sunde umættede fedt. Toppen dine tacos med reduceret fedt ost for at tilføje calcium til dine tacos. Jalapenos, grøn chili, majs, sort oliven og sauteret peber er ekstra toppings at tilføje vitaminer og mineraler til dit måltid.

Krydderier

Frisk tomat salsa er fyldt med C-vitamin og A-vitamin, og det er lavere i natrium end de fleste aftappet salsaer. Brug fedtfattig creme fraiche, som indeholder en lille mængde af calcium, men har mindre fedt end traditionelle creme fraiche. 1 spiseskefuld servering af reduceret-fedt creme fraiche indeholder 1.8 gram fedt sammenlignet med den 2.37 gram i almindelig creme fraiche. Grøn eller rød chili er lav i fedt og levere en sund beløb af vitamin C.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære