Sund Kost >> Ernæring

En Sund Måde at Tilberede Tofu

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret: November 19, 2018

Tofu er en mild smag med en glat, silkeagtig tekstur. Hver 3-ounce servering af tofu er omkring 52 kalorier, 6 gram protein og 2 gram fedt. Men hvis du koge det i olie, kan du hurtigt tilføje hundredvis af kalorier og flere gram fedt med knappe ernæringsmæssige værdi. Vælge en sund madlavning metode til at holde din tofu lav i fedt og kalorier, men stadig fuld af smag.

Dampet

Den enkleste, mest sunde metode til madlavning tofu er i en damper. Du behøver ikke olie for at forhindre stikning eller natrium-laden ingredienser til at tilføje smag. For at forhindre tofu fra at bryde fra hinanden, line en damper kurv med pergament eller en kål blade. Enten damp en hel blok af tofu eller skære den i 3-ounce skiver. Tofu vil afslutte dampende på under 10 minutter. Når det er gjort, skal du løfte det forsigtigt fra damperen hjælp papir eller blade og overføre det til en plade. Hvis du dampet blokken hele, skåret med en skarp kniv efter at placere det på pladen. Stegt tofu er velsmagende, serveret almindelig eller med en opvarmet dypning sauce; balsamico eddike, herunder vineddike, chili, hvidløg sauce eller en blanding af ris, vin og ingefær er sunde valg.

Bagt

Bagning tofu skaber en struktur, der ligner kød. For at fjerne overskydende vand fra tofu, pak det ind i et rent viskestykke og læg en tung stegepande på det i mindst 30 minutter. Fjernelse af vand, før du tilbereder det giver tofu til at absorbere krydderier og bevarer smag, så det bager. Du må skær tofu i ensartede skiver, så det bager jævnt. Kast skiver med chili hvidløg sauce, eddike eller dine favorit krydderier. For at forhindre stikning og undgå brug af olie, line panden med pergament, før at arrangere den erfarne skiver på det. Tofu er færdig med at bage, når det er let brunet. Tjene bagt tofu over ris, nudler og grøntsager som en erstatning for kød.

Grillet

Hvis du nogensinde har haft tofu smuldre, mens madlavning på komfuret, grille det kan virke skræmmende. Dog, hvis du bruger en presset, ekstra-firma række, du vil ikke have noget problem. Skiver, der er noget tyndere end 1-tommer gør bedst på grillen. Din foretrukne grill sauce er en fremragende marinade til grillet tofu. Hvis du efterlader en tynd belægning af barbecue sauce på tofu, når du placerer den på grillen, det vil ikke holde. Når tofu er brunet let på begge sider, er du klar til at tjene det over ris, i en sandwich eller på egen hånd. Brug barbecue sauce sparsomt, da det er omkring 50 kalorier, og 12 gram kulhydrater i en 2-spsk servering. Hot sauce, friskkværnet peber, citron, peber og andre krydderier arbejde for.

Røræg

Når tofu pauser fra hinanden i smuldrer, det ligner den struktur af røræg. Tilføje nogle krydderier til at lave tofu en lækker erstatning for denne morgenmad korte. Sted tofu skiver i en nonstick stegepande eller en pande med en smule olie. Vegetabilsk olie er 40 kalorier og 4.5 gram fedt per teske, så brug den sparsomt. Som tofu kokke, bryder den ud med en spatel, som du skrabe det ned i bunden af en pande. Krydderier som timian og hvidløg er velsmagende, men tilføjer gurkemeje vil give tofu en gul farve, der ligner røræg. Tjene det i en burrito, på sin egen eller enhver anden måde, du nyder røræg.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære