Sund Kost >> Kost

Sunde og Usunde Vaner

Skrevet af Kelsey Casselbury; Opdateret: 06 December, 2018

Det vil ikke komme som en overraskelse for dig, som ryger, drikker for overskydende og slapper af som en sloth er ikke sunde vaner. Dog, disse er almindeligt kendt, at usunde vaner er ikke de eneste, du skal bryde i navnet på din sundhed. Selvfølgelig, rygestop, moderere indtag af alkohol og motion regelmæssigt, bør stå højt på din prioritetsliste, men så bør indarbejde en række andre sunde vaner – samt at bryde nogle dårlige.

Sund: Fiber ved Hvert Måltid

At holde kalorier i ind og tilføje protein til retter, der kan være på forsiden af dit sind, men du bør også overveje, hvor meget fiber du spiser, ved hvert måltid. Hver dag, voksne, der har brug for omkring 25 gram fiber, men de fleste Amerikanere får kun omkring 15 gram. Fiber har været forbundet med en reduceret risiko for alvorlige helbredsproblemer som hjertesygdomme og diabetes, og det hjælper også med at holde din skål regelmæssige bevægelser. Som en bonus, vil du ofte ende op med at spise flere grøntsager, når du gør en indsats for at indarbejde fiber i din kost, fordi grøntsager er en glimrende kilde til næringsstoffer. Hele korn, frugt og grøntsager er også gode muligheder.

Usunde: at Spise på TV

De fleste mindless eating er udført, når du er koncentreret om noget andet, ligesom tv. En undersøgelse af børn, der er offentliggjort i 2013 i International Journal of Behavioral Ernæring og Fysisk Aktivitet bestemmes, at odds for at blive overvægtige var lavere for børn, der ikke ser TV på, frokost og middag i forhold til børn, der gjorde. Prøv at bryde den vane ved at sidde ned på køkken-eller spisebord i hvert måltid. For endnu bedre resultater, skal du gå til den tabel, når du spiser, herunder, når du er mellemmåltider.

Sund: At Planlægge Dine Måltider

En manglende forberedelse betyder, at du vil være mere tilbøjelige til at foretage dårlige valg, når du har travlt, er stresset eller bare keder sig. Overveje at nedskrive fem morgenmad, frokost og middag hver, hvilket gør sikker på at du samle op alle de ingredienser, der er nødvendige, når i supermarkedet. Du kan derefter vælge din mad fra listen hver dag. Dette giver dig fleksibilitet, når de beslutter, hvad de skal spise, men det skaber også en mere struktureret kostplan, som kan føre til en sundere spise samlet. Derudover prepping din mad, såsom at skære grøntsager, betyder, at du er mere tilbøjelige til at nå frem til en sund snack i en knivspids.

Usunde Spise Fra Posen

Det er sundt at holde øje med portion størrelse. Når man spiser direkte fra pakken, dog, du er i stand til at holde styr på hvor meget du spiser, så denne falder ind i den usunde vane kategori. Det betyder ikke noget, hvis det er chips ud af en pose, kiks ud af en pakke eller en is ud af karret, altid en del ud af, hvad du spiser i et enkelt fad.

Sund: Bære Vand

Snarere end at forsøge at regne den ounces vand, du drikker om dagen, bare gøre det til en vane at medbringe en flaske vand med dig på alle tidspunkter og refill det, når det bliver tomt. Nipper vand er meget sundere end at hengive sig til en sodavand eller andre sukkerholdige drikkevarer. Og det er nemt at vide, om du får nok vand. Du skal blot tage et kig på din urin efter at gå på toilettet. Hvis det er lys gul eller klar, du er i det grønne. Hvis det er mørkt gult, du har brug for at drikke mere vand.

Om Forfatteren

Kelsey Casselbury er en freelance skribent og redaktør, der er baseret i det centrale Maryland. Hendes klienter har i prisen Livestrong, Skole Ernæring magasin, Hvad der er Op? Medier, American Academy of Clinical Chemistry, SmartBrief og meget mere. Hun har en formel uddannelse i personlig træning/ernæring samt en bachelor i journalistik fra Pennsylvania State University.

ADVERT

Mest populære