Sund Kost >> Sunde Måltider

Sund Ting at Spise Væk på College

Selv om de "freshman 15" kunne være en myte, vægtøgning i college, er det ikke – førsteårsstuderende på universitetet opnår et gennemsnit på 3,3 pounds i løbet af deres første semester, ifølge en undersøgelse i en 2009 udgave af "Nutrition Journal," mens en ud af fire første gevinst på mindst 5 procent af sin kropsvægt. Sammen med regelmæssig motion, en sund kost – uanset om det er i sovesale, spisesal eller lejlighed – kan hjælpe med at forhindre denne vægtøgning, og endda føre til vægttab i løbet af din college år.

I Dorm

Sunde kostvaner i dit kollegieværelse vil variere baseret på hvad apparater, college studerende har mulighed for at have. Hvis alle apparater er forbudt, at bestanden op på nærende, hylde-stabil fødevarer, såsom jordnøddesmør og hele hvede brød til at foretage en hurtig sandwich i morgen og frisk frugt til mellemmåltider. Hvis du har en mikroovn, er dine muligheder stigning til også at omfatte pakker havregryn, dåse suppe – find de natrium-og fedt-indhold, før du køber – og hele korn popcorn. Dem, med et køleskab har de fleste muligheder; stash veggies såsom baby gulerødder og druer, tomater, fedtfattig ost og hummus til at spise med selleri eller hele korn crackers. Pakket instant nudler tendens til at være en favorit blandt college studerende, der på grund af deres lave omkostninger og nem tilberedning. Den høje fedt og natrium indhold, der gør dem til en mindre-end-ideal løsning, men i en snæver vending, forberede nudler med kun halvdelen af natrium-rig smag pakke, tilføj en kop frosne eller friske grøntsager såsom spinat – at øge vitamin og mineral indhold og øge protein, herunder 2 til 3 ounce af magert kylling eller tofu.

I spisesalen

Mange college spisesale, er alt-hvad-du-kan-spise-og spillesteder, hvilket betyder portion kontrol er af allerstørste betydning. De eneste elementer, som du bør spise i ubegrænsede mængder, bør komme fra salat bar – andre end dressing, selvfølgelig. Begynd dit måltid med en god salat fyldt med en række forskellige grøntsager, og en vurdering af din sult, når du er færdig. Hvis du stadig er sulten, vende tilbage til den, der serverer linje for mindre portioner af magert protein såsom kylling, fisk eller bønner og komplekse kulhydrater, såsom brune ris eller hel-hvede pasta. Dessert buffet kan se fristende, men begrænse forkælelse til en til to gange om ugen. Hvis du har særlige kostbehov, som efter en vegetarisk eller gluten-fri kost eller alvorlig allergi, snak med lederen af the dining hall for at drøfte, der findes elementer, der er de sundeste for dig at spise.

I Din Lejlighed

Når du er ude af sovesale og lave mad til dig selv, har du mere kontrol over dine kost – for bedre eller værre. Modstå fristelsen til at købe færdigretter i supermarkedet og i stedet lære at tilberede enkle måltider for dig selv. Poser med frosne kylling tenderloins og blandede grøntsager kan parre med kogte brune ris og et stænk af soja sauce til en nem røre-yngel, mens hele hvede pasta, magert oksekød og hakkede tomater gøre for en let italiensk middag. Til morgenmad, grib hele korn bagels toppet med peanut smør og frisk frugt eller scramble æg blandet med spinat eller svampe. Selv om frosne middage og færdigpakkede varer virke nemmere og billigere for den travle studerende, dit helbred vil lide i det lange løb.

Natmad Angreb

College liv betyder, at der opholder sig op sent at skrive afhandlinger og studere til eksamen. Når sen aften cravings hit, at træffe sunde valg. Snarere end at ramme den automat for en pose chips eller chokolade bar, mikrobølgeovn en pose med lavt fedtindhold popcorn eller skive op et æble til at dyppe i jordnøddesmør. Kombinationen af kulhydrater og protein vil holde dig i gang længere end et sukkerholdige snacks. Derudover, så spring den koffeinholdige sodavand og sent på natten og til fordel for du drikker en flaske vand.

Gå Ud

Måltid gange i college er ofte en social aktivitet. Hvis du bliver bedt om at ramme en fastfood-restaurant med dine venner, er det muligt at lave intelligente valg. I stedet for en burger, for en grillet kylling sandwich sans mayo og springe pommes frites til fordel for en side salat, frisk frugt, når det er muligt. Hvis du vælger at drikke alkohol i løbet af de senere år på college, så gør det kun i moderate mængder og vælg lav-kalorie spiritus og mixers, såsom gin med kost tonic vand og twist af lime eller en sodavand vodka.

Om Forfatteren

Kelsey Casselbury har en Bachelor i journalistik fra Penn State-Universitetet Park. Hun har en lang karriere inden for print og web-medier, herunder tjene som managing editor for et månedligt ernæring magazine mad og redaktør for et Maryland livsstil offentliggørelse. Hun ejer også en Etsy butik, der sælger brugerdefineret invitationer og prints.

Foto Credits

  • Digital Vision./Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære