Sund Kost >> Kost

Sund Erstatning for Mascarpone Ost

Skrevet af Alberto J. Medina; Opdateret November 21, 2018

Mascarpone ost er en blød, cremet italiensk ost med en subtilt sød smag, der ofte bruges i gryderetter, saucer og desserter, som du sød. Selvom ønsket for sin smag og tekstur, det kan være dyrt og er højt indhold af fedt, kalorier og kolesterol. En enkelt spiseskefuld af mascarpone indeholder 20 mg kolesterol, 10 procent af den anbefalede daglige tilskud for personer med højt kolesterol. Mange nærende alternativer, der kan bruges til at erstatte nogle eller alle af mascarpone ost i opskrifter uden at ofre smag eller konsistens.

Pisket Oste

Pisket, low-fat ricotta og creme oste, såsom Neufchatel, har samme smag profiler med mascarpone ost, men med færre kalorier og fedt. Selv om begge oste er tykkere end mascarpone i deres naturlige tilstand, slå ricotta og Neufchatel ost resultater i en cremet, lettere tekstur, der svarer til en reel mascarpone. Disse oste er gode alternativer til mascarpone i mange krydrede sauce og gryderet opskrifter. Men i tiramisu og andre retter, hvor en klassisk mascarpone smag er ønskede, de skulle erstatte en del af mascarpone.

Fedtfattig Creme Fraiche

Fedtfattig creme fraiche kan bruges i stedet for mascarpone ost, især i gryde og sauce opskrifter. I søde opskrifter, fedtfattig creme fraiche skal være blandet med mascarpone i stedet for at erstatte den helt, for at sikre, at den sødme af skålen ikke er kompromitteret. Tekstur og konsistens af sour cream er meget lig den, der af mascarpone ost, men dens ernæringsmæssige profil, der er markant forskellige. Reduceret-fedt creme fraiche har kun 6 mg kolesterol pr spiseskefuld, i forhold til de 20 mg findes i mascarpone ost. Det har også højere niveauer af calcium og mindre mættet fedt.

Fedtfattig Græsk Yoghurt

Almindeligt, fedtfattig græsk yoghurt er en billig, let tilgængelig og meget nærende erstatning for mascarpone ost i mange retter, takket være dens glatte, cremet konsistens og neutral smag. Denne yoghurt er næringsstof-tætte, og tilbyder 23 gram protein og 200 mg calcium i en 1-cup, der tjener. Når der er mere rigdom er ønskede, plain, fedtfattig græsk yoghurt kan være blandet med mascarpone ost, i stedet for at udskifte det helt.

Fedtfattig hytteost

Fedtfattig hytteost kan bruges i stedet for mascarpone ost i retter, hvor teksturen af ost behøver ikke at være identisk med den originale opskrift. Mens hytteost er fugtig og mild i smagen, og det mangler mascarpone er creme-lignende konsistens. Hytteost fungerer godt i retter, hvor mascarpone bidrager smag, men er ikke den grundlæggende ingrediens. Fedtfattig hytteost giver fugt og smag til opskrifter, men er mindre calorically tætte, har mindre fedt og leverer mere protein end original mascarpone.

Om Forfatteren

Alberto J. Medina er en lille virksomhed ejer, personlig træner og professionel forfatter. Han har en bachelorgrad i motion og sundhedsfremme fra Virginia Tech, og er en ACE-certificeret avanceret sundhed og fitness specialist samt en sundheds-coach og group fitness instruktør.

ADVERT

Mest populære