Sund Kost >> Kost

Hvor Sund Er Steelhead Ørred?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

Steelhead ørred er det kommercielle marked navn ofte brugt for regnbueørred. I henhold til Monterey Bay Aquarium Fiske-og Se, steelhead ørred opdrættet i Usa er en af de sundeste former for fisk og skaldyr, som du kan spise. Den er rig på magert protein, vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer, samtidig med at et lavt niveau af forurenende stoffer som kviksølv, pesticider, dioxiner og polychlorerede bifenyler eller Pcb. Læs videre for at lære mere om, hvad det kan gøre for dig.

D-Vitamin

En 3-ounce, 85-gram portion kogte steelhead ørred indeholder 645 Internationale Enheder af vitamin D. Dette beløb leverer over 100 procent af den anbefalede daglige tilførsel, af D-vitamin til raske voksne efter en 2,000 kalorie diæt. D-Vitamin aids i vækst, udvikling og vedligeholdelse af knoglerne og hjælper med at regulere aktiviteten af immunsystemet. En kost, der indeholder masser af vitamin D-rige fødevarer som steelhead ørred kan hjælpe med at nedsætte din risiko for kræft, forhøjet blodtryk, diabetes, knogleskørhed og hjertesygdomme. D-Vitamin er fedtopløseligt og skal være ledsaget af fedt, der kan optages af tarmen. Prøv serverer kogt steelhead ørred drysset med olivenolie, eller toppen af en grillet mørbrad med en sauce lavet af avocado.

Vitamin B-12

Hver 3-ounce servering af steelhead ørred har 3.49 mikrogram vitamin B-12, eller 58 procent af det anbefalede daglige indtag af a-vitamin. Også kendt som cobalamin, vitamin B-12 spiller en afgørende rolle i energi metabolisme og i syntesen af røde blod celler, DNA og RNA. Det understøtter funktionen af immunforsvaret og nervesystemet, og sammen med andre medlemmer af B-familien af vitaminer, hjælper med at holde homocystein under kontrol. En forhøjet koncentration af aminosyren homocystein er forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme. Tilstrækkelig vitamin B-12 indtag kan også sænke din risiko for visse typer kræft og aldersrelateret macula degeneration.

Selen

Voksne mænd og kvinder har brug for omkring 55 mikrogram af mineralet selen dagligt, og en 3-ounce servering af varm steelhead ørred opfylder cirka 34 procent af dette krav. Selen virker som en antioxidant, der hæmmer evnen af frie radikaler-forbindelser til DNA-skader og cellulære væv. Det fremmer immunsystemet sundhed og spiller en vigtig rolle i funktionen af endokrine kirtler, som skjoldbruskkirtlen. Hvis din kost mangler tilstrækkelig selen, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle leddegigt, kræft, hyppige infektioner eller hjertesygdom. At spise fødevarer med en høj koncentration af selen er især vigtigt, hvis du tager p-piller, ryger eller drikker alkohol, da disse aktiviteter kan mindske din selen niveau.

Omega-3 Fedtsyrer

En 100-grams portion af steelhead ørred indeholder 0.6 gram af den samlede omega-3 fedtsyrer. Af dette beløb, 0,1 gram er fastsat af eicosapentaensyre, eller EPA og 0,4 gram kommer fra docosahexaensyre, eller DHA. Ifølge American Heart Association, en høj indtagelse af omega-3 fedtsyrer, især EPA og DHA, kan markant reducere din risiko for hjertesygdomme ved at sænke dit triglycerid-niveauer, blodtryk og mængden af plaque oprustning i dine arterier. Steelhead ørred er ikke så høj i omega-3 fedtsyre indhold som fisk som makrel eller tun, men det er mindre sandsynligt til at indeholde forurenende stoffer. Per portion, steelhead ørred er sammenlignelige i omega-3 fedtsyre indhold til hellefisk, sej og smelt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære