Sund Kost >> Ernæring

Sundt Stivelse

Skrevet af Leigh Wittman; Opdateret December 27, 2018

En masse mennesker er forvirrede om kulhydrater, og er usikker på, hvordan at arbejde dem ind i en sund kost, ifølge Dr. Melina Jampolis, at skrive til CNN Sundhed. Mens nogle raffineret stivelse, gerne hvidt mel, bør undgås, at der er masser af sundt stivelse, der er at vælge imellem. Hele korn, stivelsesholdige grøntsager og bønner er gode kilder til sundt stivelse. Lære om sund stivelse, der kan bevæbne dig med den viden, du har brug for at gøre sunde valg af fødevarer.

Vigtigheden af et Sundt Stivelse

Stivelse indeholder koncentreret kulhydrater, hvilket gør dem ideelle til tidspunkter, hvor du har brug for en masse energi. Udover kulhydrater, stivelse, der indeholder værdifulde calcium, jern, B-vitaminer og fibre. Fiber har mange fordele, herunder regulering af afføring, reducere kolesterol niveauer, der kontrollerer blodsukkerniveauet og medvirken i vægttab.

Stivelsesholdige Grøntsager

Stivelsesholdige grøntsager, såsom majs, kartofler, squash, ærter og yams, tilbyder en bred vifte af sunde fordele. Acorn squash, butternut squash, vinter squash, hvide kartofler, søde kartofler, yams, majs og grønne ærter er alle rige på kalium, et mineral, der hjælper med at bevare knogle sundhed og reducere blodtrykket. Butternut squash, er rig på beta-caroten, og beta-cryptoxanthin, antioxidanter, der hjælper med at vedligeholde hud, hår og øjne sundhed.

Stivelsesholdige grøntsager er nemme at integrere i din kost. De laver gode side retter at supplere en bred vifte af sunde måltider. For eksempel, mosede søde kartofler eller dampet majs kan gå med grillet kylling og salat.

Bønner

Bønner er en af de sundeste stivelse muligheder, ifølge Dr. Jampolis. Denne stivelse indeholder masser af fibre, protein og antioxidanter. Bønner er meget alsidig og kan bruges som en side parabol eller vigtigste måltid. Vegetar-chili er en fantastisk måde at bruge et par forskellige typer af bønner i en lækker skål. Eksperimentere med forskellige typer af bønner for at finde dem, du kan lide, såsom nyre bønner, navy beans og pinto bønner.

Fuldkorn

Hele kerner, såsom hel hvede pasta, hele hvede brød, brune ris, havregryn og byg er fremragende kilder til uopløselige fibre. Denne type fiber er mest vigtigt for mennesker, der lider af forstoppelse, fordi det skaber bulk i din kolon til at hjælpe med at holde din afføring regelmæssig. Det er nemt at tilføje hele korn i din kost. Simpelthen opt for hele hvede og hele korn versioner af brød og pasta, du allerede spiser.

Om Forfatteren

Leigh Wittman har været at skrive professionelt siden 2007. Hun skriver primært om sundhed, karriere rådgivning, friluftsliv og rejser til forskellige hjemmesider. Wittman er en autoriseret sygeplejerske og studeret sygepleje på Arizona State University.

ADVERT

Mest populære