Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvorfor Er Sunde Snacks Vigtigt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Mellemmåltider er en effektiv måde til at passe ekstra næringsstoffer i din kost og forhindre overspisning ved måltiderne. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The Journal of Nutrition" i februar 2010, at omkring 97 procent af Amerikanerne snack, til at få et gennemsnit på 24 procent af deres kalorier fra snacks. Med mellemmåltider giver så meget af dagens kalorier, valg af sunde muligheder, er afgørende.

Forhindrer, At Overspisning

Mellemmåltider hjælper med at holde dig fra at blive alt for sulten i mellem måltiderne, og så overspisning på dit næste måltid. Så næste gang du begynder at føle sulten et par timer før frokost eller middag, skal du ikke forsøge at vente, indtil måltid. I stedet spise en lille sund snack til at klare dig over. Kombinere en kulhydrat-rige fødevarer som fuldkorn, frugter og grøntsager med proteinholdige fødevarer som nødder eller mejeri produkter til de mest fylde snacks.

Holder Blodsukkeret Stabilt

Sunde mellemmåltider hjælper med at holde dit blod sukker niveauer endda, især hvis du spiser en konsekvent mængden af kulhydrater i hvert måltid eller en snack. Dette er især nyttigt for diabetikere, men også til gavn for mennesker uden diabetes, da store pigge og dyk i blodsukkeret kan gøre insulinresistens, Type 2 diabetes, fedme, hjertesygdomme og højt blodtryk er mere tilbøjelige over tid.

Giver Næringsstoffer

Så længe du vælger nærende snacks mellemmåltider vil også hjælpe dig med at opfylde dine næringsstof behov for den dag. Selv om det er fint at have et mindre-end-sundt mellemmåltid hver gang i et stykke tid, de fleste af dine mellemmåltider skal bestå af næringsstof-tætte fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter, nødder eller frø.

Overvejelser

Må ikke snack lige før et måltid, og kun spise en snack, hvis du er virkelig sulten. Mellemmåltider ud af kedsomhed eller for andre følelsesmæssige årsager er ikke sundt, og kan føre til overspisning og vægtøgning. De fleste snacks bør være omkring 100 kalorier, men hvis du skal bruge en snack i stedet for et måltid, spise en lidt større mellemmåltid, der indeholder omkring 250 kalorier, anbefaler MayoClinic.com.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære