Sund Kost >> Sunde Måltider

Sund Natten Fødevarer

Hvad du spiser kan påvirke kvaliteten af din søvn. Hvis du typisk spiser en snack før sengetid, visse fødevarer, der kan påvirke din evne til at falde i søvn og sove igennem om natten. Mens krydret, fedtet og fede fødevarer, der kan holde dig vågen, sundere valg vil hjælpe dig med lethed i søvn og også tilføje vigtige næringsstoffer i din kost.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter indeholder calcium og et stof kaldet tryptophan, som hjælper med at fremkalde søvn. Din krop bruger tryptofan til at lave et kemisk stof i hjernen, der hedder serotonin. Serotonin hæmmer din hjerne aktivitet, så du er i stand til at overgangen fra at være vågen for at falde i søvn, noter kendte læge Dr. Sears. Calcium hjælper kroppen med at bruge tryptofan til at lave serotonin, et andet kemisk stof, der hjælper dig med at falde i søvn. Et glas varm mælk eller en karton yoghurt hver levere en sund dosis af calcium og tryptofan.

Lav-Fedt Korn

En fedtfattig snack lavet af fuldkorn, der indeholder fibre, som fylder dig op og hjælper med at holde dig fra at vågne op sulten midt på natten. En skål cornflakes med mælk er en sund måde til at omfatte korn som en natlig snack. Parret kulhydrat-holdige hele hvede brød med skiver af tryptophan-rige tyrkiet til en anden søvndyssende snack. Kulhydrater i brød forårsage din krop til at frigive insulin, der rydder din blodbanen, så tryptophan i tyrkiet kan hjælpe dig med at falde i søvn, siger Dr. Sears.

Frugt

En lys snack lige før sengetid kan hjælpe dig med at falde i søvn. Frisk frugt er lavt i fedt og kalorier, hvilket gør det til en sund indstilling til at afværge sult midt om natten. Spise en skiver æble med en lille smøre af jordnøddesmør eller en hel banan. Friske bær, melon kiler eller ananas stykker er alle af høj på fibre, der holder dig fuld længere, så du ikke vågner op sultne før morgenmad. Frisk frugt også forsyner dig med C-vitamin og kalium.

Fødevarer for at Undgå

Når du spiser fed, krydret eller fedtholdige fødevarer lige før sengetid, de kan hæmme din evne til at falde i søvn eller få dig til at vågne op midt om natten med halsbrand og fordøjelsesbesvær. Pass på kartoffel chips, stegte fødevarer, fastfood og frosne snacks, fordi de typisk højt indhold af mættet fedt. Ikke spiser krydret mad, såsom salsa eller grønne chile, fordi de kan holde dig vågen så godt. Spring koffeinholdige fødevarer og drikkevarer, såsom sodavand, kaffe og chokolade, da de gør det sværere for dig at falde i søvn. Pass på høj-protein fødevarer, såsom nødder og beef jerky, fordi de kan give dig en eksplosion af energi, som gør det sværere at slå sig ned og sove.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære