Sund Kost >> Sunde Måltider

Sunde Måltider at Gøre Med Grøntsager & Nudler

Vegetabilske og noodle retter, som kommer i en bred vifte, kan nemt laves om til sunde måltider. I mange tilfælde, grøntsager og noodle retter, der kan holdes som rester, så det er let at fordoble en opskrift. Madrester kan være anrettede for nem at tage-til-arbejde frokoster. I nogle tilfælde, sidesten noodle retter behøver ikke engang at blive genopvarmet, fordi de kan spises kold eller ved stuetemperatur.

Etniske Køkken

Mange etniske køkkener har traditionelle noodle-og grøntsagsretter. Lange ris eller æg nudler kan nemt være tilføjet til en grøntsagssuppe eller lynstegte med et sortiment af grøntsager. For en stærkere Asian bøjning, tilføje Asiatiske krydderurter som koriander, løg og Thai basilikum, sammen med de Asiatiske grøntsager såsom bok choy. Du kan også tilføje ekstra grøntsager til italienske pasta retter og saucer, såsom vegetabilsk marinara saucer, eller tilføje hakkede peberfrugter til en pesto sauce. For at holde din parabol sund, skal du vælge en grøntsag eller urt-baserede pasta sauce snarere end en creme-baseret.

Brug den type pasta, der bedst passer til dine behov. Lange udon nudler ville ikke parret, så godt med tomatsauce, mens spaghetti er fleksibel nok til at rumme et stort udvalg af toppings. I nogle tilfælde, speciale nudler, såsom boghvede eller soba-nudler, er kun beregnet til brug i bestemte retter, som i dette tilfælde er Japansk.

I nogle tilfælde, hele hvede-nudler er tilgængelig og kan bruges i stedet for regelmæssig nudler lavet med hvidt mel. Dette gælder først og fremmest italienske pasta retter. Men, i tilfælde af Asiatiske noodle retter, hele hvede mel nudler er normalt ikke en mulighed. Mange Asiatere noodle retter er lavet med hvide ris, mel eller æg nudler, som pad thai, wonton suppe, og chow mein. Men, Asiatiske retter, såsom koreanske japchae er lavet med bean tråd nudler eller yam nudler, som er meget lav i kalorier. Bean tråd eller yam nudler kan nogle gange bruges i stedet for hvide ris, mel eller æg nudler, især med supper.

Supper

Supper retter kunne være så grundlæggende som en vegetabilsk bouillon med kort nudler, såsom polyethylen, eller de kan være mere kompliceret, ligesom vegetarisk Tom Yum suppe med ris og nudler. Som en generel regel, jo tykkere konsistens på suppen, og større bidder af grøntsager, jo kortere noodle. Dette giver dig mulighed for nemt at øse op med suppe og nudler på samme tid. Undtagelser til dette er Asiatisk-inspireret nudel supper, hvor lange, tynde nudler er placeret i en ske med en lille mængde af bouillon.

Salater

Noodle-baserede salater er en hurtig og simpel ret at tilberede, og kan sagtens laves i forvejen og serveres senere. I mange tilfælde, noodle salater også vil holde til flere dage, før at ødelægge. Brug mindre formet pasta, eller anderledes formet pasta sort. Med grøntsagerne, skær dem i forholdsvis små stykker, så den pasta salat kan være nemt skovles op eller spist med en gaffel. Orzo, den lille, ris-formet italienske pasta, fungerer godt med fint hakkede rå grøntsager som peberfrugt og gulerod. Større pasta, som farfalle, kan være forbundet med større stykker af grøntsager, som broccoli og blomkål buketter.

Brug en simpel vinaigrette dressing, holde i tankerne er, at pasta vil absorbere dressing over tid. Brug ikke for meget dressing eller olie på din salat. Boost smag ved at tilsætte friske eller tørrede krydderurter i stedet.

Bagt

Bagte grøntsager og noodle retter er blandt de enkleste til at forberede sig. Som pasta salater, de kan laves i forvejen og enten opvarmes i ovn eller bagt umiddelbart før servering. En klassisk bagt pasta og grønsager i fad er italiensk lasagne. For en vegetarisk udgave, tilsæt strimlet squash og smuldret tofu i stedet for hakket kød. En anden mulighed er en klassisk mac og ost, parabol, men med ekstra grøntsager. Du kan blande sig i næsten alt. Poster omfatter skiver zucchini, sauterede svampe, friske afskallede ærter og majs kerner. Vælge en fedtfattig ost til at reducere den samlede fedt og kolesterol indholdet af din parabol. For bagt noodle retter, hele korn, pasta arbejde godt, som den tekstur af disse pastaretter opvejes af tørring effekt af bagning.

Om Forfatteren

Isabelle Hannigan har været en professionel skribent siden 2004, med artikler, der optræder i nationalt distribueret aviser som "National Post." Hun er en registreret diætist og sports ernæringsekspert, og har arbejdet for University of Guelph og Atlet ' s Verden. Hannigan har en B. S. i biokemi fra McMaster University og en M. S. i nutritional sciences fra University of Guelph.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære