Sund Kost >> Sunde Måltider

Sund mad til at Spise på en Daglig Basis

Skrevet af Amanda Hernandez ; Opdateret 14 December 2018

At spise en nærende daglige kost er vigtig for at bevare et godt helbred. Forbrugende en bred vifte af fødevarer, der hjælper med at få den daglige vitaminer, mineraler, proteiner og energi, der var nødvendig for at føle dit bedste. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture retningslinjer bemærk, at indtagelse af en lang række nærende mad og drikkevarer er vigtigt, at man kan begrænse mængden af tilsat sukker, salt, alkohol og mættet fedt og transfedt i din kost.

Frugter

Frugt indeholder en lang række næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler, vand og antioxidanter. Det er fedtfattig og indeholder naturligt sukker og fibre. Vælge friske frugter, frosne, som ikke er tilsat sukker eller usødet fra dåse frugter, som de bedste muligheder. Nogle valg, der er propfyldt fuld af næringsstoffer er hindbær, blåbær, kirsebær og bananer. Målet for fire portioner eller 2 kopper af frugt per dag.

Grøntsager

Mange Amerikanere kommer til kort på mængden af grøntsager, at de indtager dagligt. USDA anbefaler tidskrævende 2 1/2 kopper af grøntsager pr. dag. En variation er vigtig, og bør indeholde mørke bladgrøntsager grønne og orange grøntsager, som er fulde af vitaminer og mineraler. Nogle glimrende valg, omfatter grønkål, broccoli, spinat, peberfrugt, søde kartofler og tomater. Watch out for ekstra fedt og natrium i tilberedt grøntsager retter.

Sunde Fedtstoffer

Sunde fedtstoffer, såsom nødder, frø, avocado, fisk og plante-baserede olier, der er nødvendige for den samlede wellness. Fedt hjælper med optagelsen af vitaminer og mineraler og støtter hjernens funktion. Fedt indtag bør omfatte 20% til 35% af dine daglige kalorier, og umættede fedtstoffer bør vælges oftest. Gode måder at omfatte sunde fedtstoffer er, at der tilsættes 1 spiseskefuld af guacamole til en sandwich, mellemmåltid om, ristede mandler eller grill laks med olivenolie til middag.

Fuldkorn

USDA anbefaler tidskrævende seks portioner af korn om dagen, mindst halvdelen bør være fuldkorn. En portion indeholder en skive brød, 1/2 kop ris eller pasta, fem kiks eller en hel engelsk muffin. Fuldkorn er fordøjet langsommere end raffinerede kulhydrater, som hjælper til at holde dig fuld længere. De giver kostfibre, B-vitaminer, kalium og jern. Smart valg omfatter hel-hvede pasta, brune ris, hele hvede tortillas og havre.

Om Forfatteren

Amanda Hernandez er en registreret diætist, der har en Master of Arts-grad i familie-og forbruger videnskaber med en vægt på diætetik fra Western Michigan University. Hendes arbejde har været omtalt i "Women' s World" og "Kvindernes Dag" magasiner. Hun skriver til nutritionistreviews.com og har været en ernæring, forfatter siden 2010.

ADVERT

Mest populære