Sund Kost >> Sunde Måltider

Sund Mad til en God Udvikling af Hjernen for Babyer Under Graviditet

Kosten af en forventer mor kan påvirke sundhed hendes barn, ikke kun i barnets tidlige år, men også i voksenalderen, ifølge en anmeldelse i 2008 offentliggjort i "The New England Journal of Medicine." En vordende mor skal spise mest nærende fødevarer i løbet af graviditeten for at fremme optimal udvikling af hendes barns hjerne og til at give sit barn den bedste start i livet.

Mørke Bladgrøntsager

Folat er et B-vitamin, af afgørende betydning for forebyggelse af neuralrørsdefekter og sikre, at dit barns hjerne og rygmarv udvikle sig normalt. Du kan øge dit indtag af folat ved at inkludere bladgrøntsager grønne grøntsager og citrusfrugter i din kost, selv om et kosttilskud kan være nødvendig for at nå det anbefalede niveau. Altid ledsage dit måltid med en salat af grønne greens og spinat eller afslutte dit måltid med en appelsin til at få mere folat i din kost. Spørg din læge at afgøre, om et supplement, der er nødvendig for at få tilstrækkelige mængder.

Leveren

De fleste forventer mødre, der ikke har tilstrækkelige jerndepoter til at levere tilstrækkelig ilt i blodet, der cirkulerer på den voksende fosteret og moderkagen. Omfatte en eller to ugentlige portioner af leveren i din kost for at øge din jern indtag, ud over at give din voksende barns hjerne med vitamin A, vitamin D, B-vitaminer og en række andre vigtige næringsstoffer. Rødt kød, østers og mørkt kød af kylling er også gode kilder til let absorberes form af jern kaldes hæm-jern. Hvis du er vegetar, bør du konsultere din læge for at finde et supplement til at hjælpe dig med at få disse næringsstoffer.

Fede Fisk

Betydningen af omega-3 fedtsyrer for at forebygge hjerte-kar-sygdomme er kendt, men disse essentielle fedtstoffer også bidrage til udviklingen af hjernen i dit voksende barn. Omega-3 fedtstoffer, der findes i fisk, kaldet EPA og DHA, er mere effektivt anvendes på mennesker i forhold til dem, der findes i de vegetabilske kilder, såsom ALA i hørfrø. Selvom ALA kan omdannes til EPA og DHA, konverteringen, hvis meget ineffektiv i mennesker. Målet for mindst to til tre ugentlige portioner af koldt vand fede fisk som sardiner, makrel og laks, som har den højeste omega-3 indhold. Vegetarer bør overveje DHA fra alger kilde til at få tilstrækkelige mængder af omega-3.

Æggeblommer

Cholin er en af de mest for nylig opdaget, B-vitaminer og blev først anerkendt som et vigtigt næringsstof ved Institute of Medicine i 1998. Firs-seks procent af kvinderne er mangelfuld i cholin, ifølge integrativ medicin praktiserende læge Chris Kresser. Cholin er en af de mange næringsstoffer afgørende for en optimal udvikling af dit barns hjerne. Æggeblommer, men ikke æggehvider, er den bedste kilde til cholin. Omfatter ugentlige portioner æg i din kost, hvis du forventer. Det kolesterol, der findes i æggeblommer er også vigtige for den normale udvikling af dit barns hjerne, ifølge Chris Masterjohn, en kolesterol-forsker ved University of Connecticut.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

  • To orange æggeblommer isoleret på sort. billede af Mauro Rodrigues fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære