Sund Kost >> Kost

Er Sund kost Vigtig for Hjernens Udvikling?

En sund, afbalanceret kost er vigtig for hjernens udvikling og funktion. Samtidig får de rigtige næringsstoffer er vigtige for din hjerne-i alle aldre, det er kritisk for spædbørn og børn, der stadig danner deres hjerne og nervesystem. Hjemmesiden NHS-Valg bemærker, at det endnu ikke er afgjort, hvis kosten påvirker intelligens, men hukommelsen og andre hjernens funktioner er påvirket af kost. En daglig kost, der indeholder overskydende usunde fedtstoffer og sukker kan skade hjernens udvikling og funktion.

Omega-3 Fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtstoffer, som din krop kræver, fra den mad, du spiser. Disse fedtstoffer er fundet i fisk og skaldyr, såsom laks, hellefisk, tun og alger samt nogle vegetabilske olier og frø. University of Maryland Medical Center bemærker, at omega-3 fedtsyrer er meget koncentreret i hjernen; dette indikerer, at de er vigtige for en sund kognitiv og memory-funktion samt adfærd. Disse fedtstoffer er også af afgørende betydning for hjernens udvikling, vækst og funktion. Det er vigtigt for gravide kvinder at få tilstrækkelige mængder af omega-3 fedtsyrer igennem kosten for en sund nerve og vision udvikling i barnet.

Jod

Forskning offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition," konstaterer, at hjernens udvikling er resistente over for en mangel på protein i kosten, bliver tilstrækkelig jod er afgørende for en normal hjerne dannelse. En mangel af dette næringsstof kan føre til uoprettelige hjernen værdiforringelse forårsager alvorlige betingelser såsom cerebral parese, døve-mutism, skjoldbruskkirtel sygdomme og manglende vækst. Jod findes primært i fisk og skaldyr og er også inkluderet i prænatal vitaminer.

Usunde Fedtstoffer

Den typiske Vestlige kost er overbærende i usunde fedtstoffer, der kan føre til betændelse i hjernen og påvirke hjerte og blodkar sundhed. Dette er særligt skadelige for spædbørn og børn med en stadig udvikling af hjernen og nervesystemet og kan også skade hjernens funktion i teenagere og voksne. Disse fedtstoffer omfatter flerumættede fedtstoffer og hydrogenerede vegetabilske olier. Forarbejdet og pakket fødevarer såsom mikrobølgeovn popcorn, boxed kager og cookies, chips, pommes frites og TV-middage, der indeholder høje mængder af disse usunde fedtstoffer.

Insulin Resistens

At spise overskydende sukker i din kost kan føre til insulinresistens. Det betyder, at din krop ikke er i stand til effektivt at bruge hormonet insulin til at transportere sukker, eller glucose fra blodet til vævene, hvor det kan omdannes til energi. Insulin resistens kan føre til ødelagte hjerneceller. Dette sker, fordi hjernen kræver store mængder af glucose til at fungere og bliver berøvet af næringsstoffer, hvis kroppen ikke kan udnytte insulin korrekt.

At spise mere komplekse kulhydrater som fuldkorn, grøntsager, bælgfrugter og frugt snarere end sukkerholdige eller stivelsesholdige forarbejdede fødevarer kan bidrage til at balancere blodsukkeret til et sundere hjernens udvikling og funktion.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære