Sund Kost >> Kost

Er det Sundt at Spise Avocado Hver Dag?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Dekadent, cremet og godt for dig? Yup, avocado har det hele! Start din dag med nogle avocado toast eller snacking på nogle crudites og guacamole hjælper med at give din krop med masser af vigtige næringsstoffer, og du kan føle sig godt tilføje avocado til din kost hver dag. Men avocadoer er stadig høj i kalorier, især i forhold til andre frugter og grøntsager, så ser dine portioner er afgørende.

Kalorier i Avocado

Behovet for en portion kontrol bliver tydeligt, når man ser på, hvor mange kalorier avocadoer faktisk indeholder. Hver avocado har et gennemsnit på 322 kalorier. En kop længdeenhed avocado har 240 kalorier, mens en kop pureret ting pakker i 368 kalorier. Af denne grund, bør du begrænse din del størrelse for at en fjerdedel eller halvdelen af en avocado, ikke det hele. En halv avocado, for eksempel, har en mere overskuelig 161 kalorier, mens en halv kop længdeenhed avocado har 120 kalorier.

Sundt Fedt og Fibre

Avocado få deres cremethed fra sunde fedtstoffer, specielt en type af umættede fedt kaldes monoumættede fedtsyrer, eller MUFAs. Subbing i MUFAs i stedet for mættet fedt er med til at sænke dit kolesterol i blodet niveauer, især de skadelige LDL-kolesterol, der kan spille en tole i hjerte-kar-sygdom. Spise en halv avocado, og du vil få 10 gram af disse sunde fedtstoffer.

Avocadoer også kommer fyldt med en form for fiber, der hjælper med at stabilisere dit blodsukker, kampe forstoppelse og, som MUFAs, hjælper med at sænke dit kolesterol. Fiber selv hjælper du føler dig fuld, som kan hjælpe dig med at tabe vægt. Halvdelen af en avocado er 7 gram fiber, nok til at dække næsten 30 procent af det daglige behov for kvinder og næsten 20 procent for mænd.

Højt Kalium til Hjertet Sundhed

I tillæg til sundt fedt og fibre, avocado har en anden hemmelige våben til din kamp mod hjertesygdom – kalium. Kalium hjælper med at "balancere ud" blodtryk-øget virkning af natrium-og kalium-rig kost er knyttet til bedre hjerte-kar-sundhed. Kalium hjælper også andre organer og væv. Det, der er involveret i nerve kommunikation, og det spiller også en rolle i energiproduktionen. Du skal 4,700 mg af mineralske for et godt helbred. At spise en halv avocado betyder, at du får 488 milligram, eller mere end 10 procent af dit mål.

Servering Tips og Opbevaring Forslag

Avocado' cremet konsistens gør dem til den perfekte topping til toast, veggie wraps og sandwiches, eller stort set enhver salat. Avocadoer også fungere godt til at tilføje cremethed til smoothies, og kan endda være frosne og blandet med frosne bananer til at gøre avocado "bløde tjene." Hvis du er madlavning med en hel avocado, sørg for at sprede hver frugt ud over et par portioner, så alle spiser en ordentlig portion.

Hvis du er madlavning for én, øve ordentlig portion kontrol betyder, at en avo vare i flere dage. Overvej at købe en silikone opbevaring dækning for skær avocadoer, og drys avo med frisk citronsaft for at undgå brunfarvning. Hvis du har brug for til at gemme purerede avocado, læg det i en lufttæt beholder og dække puré med sin saran wrap, så det ikke udsættes for luft. Dette vil gøre det muligt at holde natten over i køleskabet uden browning alt for stærkt.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære