Sund Kost >> Ernæring

Sund Daglig Carb Indtag for Voksne

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret juli 20, 2017

De fleste Amerikanere har en kulhydrat-rig morgenmad baseret på ristet brød, boller, frugt, morgenmadsprodukter og sukkerholdige kaffe, så har flere kulhydrater til frokost fra sandwich, burgere og pizzaer, og stadig flere til middag med lasagne, kartoffelmos og cookies. Kulhydrater fra frugter og grøntsager er meget sundere end dem, der er fra raffineret mel og sukker, men sund beløb voksne bør indtage kan variere meget afhængigt af, sundhed status, fysisk aktivitet og vægt.

Kostråd

De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne udgivet i 2010 anbefaler, at Amerikanerne får de fleste af deres kalorier, eller mellem 45 og 65 procent, fra kulhydrater. Dette svarer til et dagligt indtag på mellem 170 og 244 gram, hvis du spiser på 1.500 kalorier om dagen, og mellem 281 og 406 gram, hvis du spiser 2.500 kalorier om dagen. Retningslinjerne nævner også, som voksne kræver ca 14 gram fibre per 1.000 kalorier de indtager, hvad der svarer til mellem 25 og 38 gram for de fleste mennesker. Du kan nemt få at mængden af kulhydrater, herunder masser af kornprodukter, bælgfrugter, frugter og selv moderate mængder af sukker i din daglige kost.

Low-Carb Indtag

Low-carb forsker, der er registreret diætist og medforfatter af "Kunsten og Videnskaben at Lav-Kulhydrat Levende" Dr. Jeff S. Volek mener, at den høje kulhydrat indtag i øjeblikket anbefales at befolkningen kunne bidrage til at fremme dagens fedme, type 2 diabetes og hjerte-sygdom, epidemi. Baseret på hans forskning, Volek tyder på, at en lavere carb indtag kan være en bedre løsning for de fleste Amerikanere. Institute of Medicine ' s Dietary Reference Indtag, som de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne er baseret på, selv bekender, at mennesker kan leve med en meget lav carb kost uden negativ indvirkning på deres sundhed og levetid, og at kulhydrater er tilsyneladende ikke afgørende for liv. Mange jæger-samler stammerne rundt omkring i verden, som Inuitterne har vist, at mennesker kan leve sundt ud meget få kulhydrater. Selv om de nuværende anbefalinger til fremme af en høj-kulhydrat indtag, lav-carb diæter kan være hensigtsmæssigt og endnu sundere for nogle voksne.

Fedme

Ernæring & Metabolisme Samfund, en uafhængig non-profit organisation, som fokuserer på sundhed og ernæring, science, mener, at Amerikanerne' high carb indtag, der er ansvarlig for den stigende fedme i de sidste årtier. Kulhydrater udløse frigivelse af insulin, som fremmer konvertering og lagring af kulhydrater som fedt. Faldende dit carb indtag kan stoppe vægtøgning og fremme vægttab hos mange mennesker, ifølge den Nutrition & Metabolism Samfund. En undersøgelse offentliggjort i 2003 i "New England Journal of Medicine" at sammenligne en lav-kulhydrat, og høj-carb, low fat diæt i løbet af et år konkluderede, at en carb-diæt, blev mere effektive. De overvægtige deltagere tabt 4,4 procent af deres kropsvægt med low-carb diæt, mens gruppen, efter den kost, svarende til hvad der er anbefalet af de nuværende Kostråd for Amerikanerne så kun 2,5 procent vægttab.

Diabetikere

Diabetikere, især dem med type 2 form, der er forbundet med insulinresistens, kan i høj grad drage fordel af et kulhydrat-diæt. Kulhydrater af enhver art, uanset om de kommer fra frugter, hele korn, sukker eller raffineret mel, øge dit blod sukker niveauer. Hvis du har problemer med at styre dit blodsukker, sænke dit carb indtag kan hjælpe dig med bedre at styre din diabetes. En undersøgelse viste, at en low-carb diæt giver færre end 20 gram kulhydrater om dagen resulterede i større forbedringer i blodsukker, vægt og kolesteroltal, overvægt og diabetes patienter i forhold til en lav-glykæmisk kost, som blev offentliggjort i December 2008 af "Nutrition & Metabolism." Kontakt din læge, hvis du ønsker at eksperimentere med en lavere-carb diæt, der skal overvåges i overensstemmelse hermed.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære