Sund Kost >> Kost

Sund Gulerod Snacks

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Gulerødder er en god snack valg. De er lav i fedt og kalorier, og leverer et væld af vigtige vitaminer og mineraler. Spise rå gulerod pinde kan være den mest almindelige måde at nyde maden på snack tid, men det er langt fra din eneste mulighed, når det kommer til at spise denne grøntsag som en sund snack.

Næringsstoffer og Sundhedsmæssige Fordele

En 1-cup servering af gulerødder indeholder 52 kalorier og fedt. Den samme servering giver 3.6 gram fibre til fordøjelsen sundhed og 410 milligram af kalium til normal hjertefunktion. Gulerødder er også en sund kilde til A-vitamin til raske øjne, K-vitamin, for en ordentlig blodpropper og C-vitamin for et stærkt immunforsvar. En undersøgelse fra 2004 offentliggjort i "Nutrition Journal", bemærker, at beta-karoten i gulerødder kan have kræft fordele samt være nyttig i behandlingen af kræft. En 2003 artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" rapporter om, at en kost højt i grøntsager, herunder gulerødder, kan medvirke til at reducere din risiko for hjertesygdomme.

Gulerødder med Dip

Rå gulerod sticks er en nærende måde at nyde den vegetabilske. At spise gulerodsstave med en bred vifte af dips, kan øge dit indtag af vitaminer og mineraler. Nyd din gulerodsstave med peanut eller mandel smør til en høj-protein-snack. Dyp din gulerodsstave i hummus for en sund dosis af protein og fiber. Guacamole er en kalium-rige dukkert, at par, godt med smag af gulerødder. Begræns dit indtag af guacamole, men fordi det indeholder omkring 120 kalorier pr 1/2-cup, der tjener. Kombiner lavt fedtindhold, plain yoghurt med hvidløg pulver og frisk dild til en dukkert, der leverer omkring 25 procent af dit daglige calcium behov. En dip lavet med et lavt fedtindhold, plain yoghurt, honning og stødt kanel supplerer den let sød smag af gulerødder og leverer også calcium og protein.

Snack Sandwich

Sprede en hel-hvede mini bagel med fedtfattig fløde, ost og lag ost med revet gulerødder til en snack, som leverer ca 2 gram fiber. Læg et tyndt lag af fedtfattig flødeost på flere hele korn crackers, og top ost med revet gulerødder og anden krakker. Fyld en lille, hele hvede pita lomme med hummus og kram den med revet eller hakket gulerødder. Halvdelen af en lean tyrkiet sandwich med 1/2 kop af snittede gulerødder er en fyldning snack, der leverer omkring 21 gram protein og omkring 75 procent af A-vitamin du har brug for hver dag. En vegetar sandwich lavet med fedtfattig mayonnaise, gulerødder, agurker, avocado skiver og rødløg er en anden påfyldning snack, der er rig på fibre, kalium og vitamin C.

Ekstra Snacks

Kog gulerødder, indtil de er bløde. Puré af gulerødder med hvidløg pulver og sort peber til at lave en sund dip på, at parrene godt med peberfrugt, broccoli og selleri. Dip leverer næsten alle de 700 til 900 mikrogram A-vitamin du har brug for hver dag. Makulere friske gulerødder på en hjemmelavet bolle og brød opskrifter til at øge ernæring af din favorit bagte snacks. Børste rå gulerod skiver med en lille mængde smør. Drys gulerødder med kanel og steg dem, indtil de er bløde. De ristede gulerødder giver en sund dosis af ernæring, samt en sød smag.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære