Sund Kost >> Sunde Måltider

Sund Morgenmad Fødevarer, Der Giver Dig Energi Og Gør Dig Glad

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret November 21, 2018

Ikke kun er at spise morgenmad afgørende, hvis du ønsker at have vedvarende energi for dagen, men hvad du spiser gør en forskel, også. At spise visse fødevarer, kan faktisk have en effekt på dit humør hele dagen. Overvej nok protein og folat, og selv en lidt koffein, ind i din morgen kost og begrænse dit indtag af simple sukkerarter, for at maksimere din energi og potentielt føles lidt gladere for.

Protein og Kulhydrater

Ifølge Susan Biali, M. D., "Psykologi i Dag," du skal spise protein ved hvert måltid, da det holder dig energi længere ved at lave mad, ophold i maven og blodbanen, og forhindrer blodsukker-spikes og nedbrud. Stabilisere dit blodsukker kan hjælpe med at stabilisere dit humør, så godt. Den bedste strategi er at skabe balance mellem indtag af protein med en sund kulhydrat kilde, noter Biali, som for meget protein og for lidt carbs kan rent faktisk udløse moodiness. Sunde kilder til protein til morgenmad omfatter æg, yoghurt, mælk, soja og nøddeagtig granolas. Hele korn, fiberrige kulhydrater, som hele hvede brød, anbefales over carb kilder, der gøres med simple sukkerarter, som hvidt brød. Kulhydrater lavet med fuldkorn snarere end raffineret korn hjælpe med at frigøre tryptofan ind i hjernen, hvor den producerer serotonin, stemningen-styrkelse af neurotransmitter. Dette svarer til en længerevarende forhøjet humør, snarere end på kort burst af energi, der blev fulgt på i forbindelse med en ulykke, som ledsager forbrug af raffineret korn.

Folat

Biali at der kan konstateres en sammenhæng mellem et lavt indhold af folat og depression hos mange patienter. Lave niveauer af dette B-vitamin, der anvendes til at bygge celler, og navnlig af afgørende betydning i perioder med fysisk vækst, kan selv nedsætte virkningen af antidepressiv medicin. Utilstrækkelig kosten folat kan også resultere i anæmi og flere invaliderende symptomer, herunder muskelsvaghed og adfærdsmæssige problemer. Folat findes i bladgrøntsager som grønkål, broccoli og spinat, samt linser, ærter og asparges. Bladgrøntsager er også rig på energi-styrkelse af jern, et mineral, der transporterer ilt til arbejdende muskler. Overveje at indarbejde mere bladgrøntsager -- der kan blandes let i en bred vifte af retter med æg-i dit daglige morgenmad for en sund humør et boost.

Fisk

Forskere ved Harvard School of Public Health, siger, at fisk er en af de sundeste fødevarer, du kan spise regelmæssigt. De vilde laks og tun, især, er fyldt med omega-3 fedtsyrer, som er kendt humør-booster. Biali noter øget fiskeindtag i kliniske patienter, der er faktisk knyttet til lavere priser af depression, og "American Journal of Psychiatry" rapporter omega-3 fedtsyrer mangel er blevet tiltalt som en medvirkende faktor i forskellige-især depressive -- humørsvingninger. Fisk indeholder også protein, der giver dig en væsentlig kilde til energi. At spise for meget frisk tun, der kan føre til farlige niveauer af kviksølv i kroppen, men så moderat dit forbrug, og høre en medicinsk ekspert, hvis du ikke er sikker på, hvor mange fisk der er okay for dig at spise.

Og

Og, som indeholder potente antioxidanter og har været forbundet med en lavere sats for mange invaliderende sygdomme, er en drik mange mennesker allerede forbruger for sin energi-styrke-egenskaber. "Psykologi i Dag" rapporter det kan fungere som et effektivt antidepressivt middel. Ifølge Judith Orloff, M. D., koffein i kaffe øger serotonin og dopamin niveauer i hjernen, der fungerer som et redskab mod lave stemninger. For at høste de energigivende virkninger af kaffe, undgå at drikke for meget med morgenmad, da dette kan forårsage en hurtig koffein nedbrud. Koffein har også vanedannende egenskaber. Samtidig kan du få en vis lettelse for mild depression symptomer med kaffe, mange teer dele disse sundhedsmæssige egenskaber, og har selv flere af deres egne.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære