Sund Kost >> Kost

Sunde Bær Og Yoghurt Parfait

Der er ikke mange måder, du kan have dessert til morgenmad og stadig formår at holde det sundt, men et bær og yoghurt parfait passer regningen. Det tilbyder en afbalanceret servering af protein, kulhydrater og fedt, og på mindre tid end det tager at piske en portion pandekager, du kan have din parfait billede-perfekte, lykkeligt lagdelt og klar til at tage væk.

Ernæring Oplysninger

Ikke alle bær og yoghurt parfaits er skabt lige. Hvis du køber en premade version, kan det have tilsat sukker, high-fat tilføjelser eller kunstige smagsstoffer, så sørg for at læse ingrediens etiketterne omhyggeligt. En 230 gram jordbær-blåbær yoghurt parfait på en kæde coffeehouse har 290 kalorier, 8 gram protein 3.5 gram fedt og 31 gram sukker. Gør din egen med en 5,3-ounce container af fedtholdige græsk yoghurt, 1/2 kop friske hindbær og 1/2 kop af friske blåbær, vil beløbe sig til 195 kalorier, 14.25 gram protein, 0.75 fedt gram og 27 gram sukker.

Tilføjelser

Du kan bruge enhver type af friske eller frosne bær og almindelig yoghurt til at få sunde protein, calcium og fiber. Tilføjelse af et scoop af hele korn müsli, nødder eller frø vil øge den samlede kalorieindhold tælle, men bidrager komplekse kulhydrater og sunde fedtstoffer til mix. Hvis du bruger fedtfrie eller fedtfattig yoghurt, du vil skære både kalorier og fedt gram.

Søde Ting

Sukker kan være den primære sundhedsmæssige betænkeligheder af en yoghurt og bær parfait. Alle yoghurt og bær indeholder nogle naturlige sukker, men du vil blive forbrugende masser af sukker på toppen af, at hvis du bruger krydret yoghurt, tilføje frugter, der er højere i sukker, såsom druer og bananer, eller bland sukker i din parfait. For at holde sødme begrænset og naturlige, bruge almindelig yoghurt og bær, der er relativt lav på sukker, såsom jordbær, brombær og hindbær, som alle har 7 gram eller færre pr kop.

Hvordan du Gør Det

Del størrelsen er vigtig. Selv hvis du bruger sunde ingredienser, du kan tage på i vægt over tid, hvis du spiser en gigantisk parfait hver dag efter frokost, da du bidrager med overskydende kalorier til dit samlede daglige. Stick med at spise parfaits som snacks, en del af en morgenmad eller i stedet for mindre sunde desserter. Mayo Clinic anbefaler at bruge 1 kop nonfat yoghurt og 1 frugt servering, svarende til omkring 1 kop bær, i en morgenmad parfait. I bunden af din kop, et lille scoop af yoghurt. Scatter nok bær på toppen til at dække yoghurt, gentag derefter i skiftende lag. Top off parfait med ristet kokos-eller en skefuld af granola.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære