Sund Kost >> Ernæring

Sunde Fordele af boghvedenudler

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 07 December, 2018

Boghvedenudler er et andet navn for soba-nudler, en type af noodle, der blev populær i Japan i slutningen af 1800-tallet. Lavet af boghvedemel, disse nudler er typisk koges, skylles og serveres kold med en bred vifte af dyppe saucer eller i en varm, klar bouillon. Boghvedenudler er fedt - og kolesterol-gratis og er en god kilde til næringsstoffer som mangan, magert protein, kulhydrater og thiamin. Da boghvede indeholder ikke gluten, boghvedenudler er et godt valg for mennesker, efter at en gluten-fri kost.

Mangan

En 1-cup servering af varm boghvedenudler indeholder 0.4 mg mangan. Dette beløb forsyninger 24 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af mangan, for en voksen kvinde, og 18 procent af en mands daglige behov. Mangan aids i energi stofskiftet, fremmer sundheden i nervesystemet og spiller en afgørende rolle i at syntetisere hormoner, bindevæv og proteiner, der er nødvendige for blodets koagulation. En kost, der indeholder masser af mangan-rige fødevarer som boghvedenudler kan sænke din risiko for diabetes, gigt og osteoporose. Det kan også mindske alvoren af præmenstruelt syndrom symptomer i kvinder.

Magert Protein

Boghvede indeholder mere protein per portion end nogen anden korn, undtagen havre, rapporter, Hele Korn Råd. Hver kop kogt boghvedenudler har 6 gram protein, eller cirka 12 procent af ADT for en sund voksen efter en 2,000 kalorie diæt. Selv om protein i boghvedenudler er ikke komplet, da det ikke indeholder alle de aminosyrer, som din krop har brug for, kan du opnå den nødvendige aminer ved at supplere de nudler med andre plantebaserede proteinkilder som bønner eller nødder. Ifølge Harvard School of Public Health, lean, plante-baserede kilder til protein som boghvedenudler kan markant reducere din risiko for hjertesygdomme, kræft og diabetes, især hvis du bruger dem som et protein erstatning for animalske produkter som rødt kød.

Kulhydrater

Boghvedenudler indeholder 24 gram kulhydrater i hver kop kogt, eller om 8 procent af en voksen, som er nødvendige daglige indtag af kulhydrater. De fleste af kulhydrater i boghvedenudler er fastsat af stivelse, som består af lange kæder af glukose-molekyler. Disse kulhydrater giver energi, der kan hjælpe brændstof til din aktive livsstil.

Thiamin

Voksne kvinder har brug for 1.1 mg thiamin dagligt, mens mænd har brug for omkring 1,2 milligram. En 1-cup servering af varm boghvedenudler indeholder 0.107 mg thiamin, eller 9,7 procent af ADT for kvinder og næsten 8 procent af ADT for mænd. Også kendt som vitamin B-1, thiamin er forpligtet til at syntetisere kroppens vigtigste kilde til energi, er adenosin trifosfat, eller ATP. Det understøtter også sundhed og funktion af immunsystemet og nervesystemet. Hvis din kost mangler tilstrækkelige kilder til thiamin, kan du være mere tilbøjelige til at lide af problemer med fordøjelsen, grå stær eller hjertesvigt.

Servering Tips og Forslag

Boghvedenudler har en fyldig smag, der fungerer godt i en række retter inspireret af det Asiatiske køkken. Lav en enkel aften middag ved at koge nudlerne i misobroth, snittede svampe, løg og bok choy, eller bland nudler i din fave stir fry. Boghvedenudler er god serveres kold. Brug 'em i en pasta salat med revet gulerødder, sne ærter med en sesam olie-dressing.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære