Sund Kost >> Kost

Sundeste Måde at Tilberede Magert Svinekød

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret 09 December, 2018

MayoClinic.kom hedder det, at lean eller ekstra-magre udskæringer af rødt kød, såsom svinekød, kan være en del af en sund kost. De magreste skåret af svinekød er mørbrad; i 3 ounce af svinemørbrad, du indtager kun 3 gram fedt og 120 kalorier. Fedtindholdet klassificerer denne sunde svinekød som ekstra-lean. Mens de er lidt tykkere, magre udskæringer af svinekød omfatter udbenet flæskesteg af svinekam stegt, udbenet lænd, koteletter og udbenet skinke. Cook magert svinekød med minimal olier for at undgå unødvendige kalorier og fedt.

Trim

For den sundeste magert svinekød, trim fedt før tilberedning af kød. Dette eliminerer overskydende kalorier. Brug en skarp kniv til at undgå at skære dig selv, og træk en kant af fedt fra kød, for at skabe spænding. Skub kniven mellem svinekød og fedt at fjerne det. En slagter kan trimme det fedt for dig, hvis du hellere vil springe til den opgave. Smid fedtet og opbevares i køleskab svinekød, indtil du er klar til at tilberede det.

Marinere

Magert svinekød tørrer hurtigt uden en kød tenderizer at holde det fugtigt. Syrer i marinaden nedbryde svinekød er proteiner og øge dens evne til at bevare fugt. Marinader også tilføje smag. For den sundeste svinekød, lave dine egne marinader at undgå sukker - og olie-laden kommercielle sorter. Bland krydderurter og krydderier, med soja sauce, citronsaft, eddike og andre sure væsker. En kombination af jorden sort peber, rød vin eddike, rosmarin, hvidløg og citron saft smager på svinekød. Marinere kødet i en forseglet plasticpose i køleskab i op til fem dage. Jo længere du marinere svinekød, mere kraftfuld smag bliver. Når du fjerner svinekød fra posen, enten kassere marinade eller hæld det i en kasserolle og kog det i fem minutter. Den kogte marinade virker som en sauce til flæskesteg.

Cook

Flere madlavning metoder holde magert svinekød fugtig og sund. At grille, pan-searing, braisering, stegning, bagning og dampning er sunde metoder, forudsat at du springer overskydende olie. For at forhindre, at svinekød fra klistrer sig fast på grillen eller i en gryde, og bruge olivenolie. Det tilføjer 40 kalorier per teske, så brug den sparsomt. Kog svinekød på forvarmet overflader til at karamellisere kødet saft, som også hjælper med at forhindre stikning. Den sundeste måde, dog, er at bruge pergament papir-ingen olie -- for at forhindre, at svinekød fra stikning i bradepander og dampende kurve. For alle metoder, bortset fra dampende, tilberede svinekød, indtil det er brunet på den ene side, vend den og fortsætte madlavning, indtil det er gjort. Dampende virker bedst for jord-svinekød retter såsom frikadeller eller boller. Det kokke kød hurtigt, ingen spejlvende påkrævet.

Sikkerhed

Svinekød skal nå frem til en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit til at være sikkert for forbrug. Hvis svinekød er på jorden, det skal være 160 grader Fahrenheit. Check svinekød temperatur med et kød termometer på sit tykkeste punkt for en præcis aflæsning. Opbevar sidesten magert svinekød inden for to timer for madlavning og bruger det inden for fire dage. Det er også fryser på ubestemt tid, men kvaliteten begynder at forringes inden for fire måneder.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære