Sund Kost >> Ernæring

De Sundeste Former for Pasta

Traditionel hvid pasta er ikke nødvendigvis en dårlig mad. Det er lavt i fedt, og mange versioner essentielle næringsstoffer såsom protein og jern. Hvid pasta er ikke den mest nærende form for pasta derude, dog. Pasta lavet med højere fiberindhold råvarer og grøntsager, der har tendens til at være højere i visse essentielle næringsstoffer. Få det grundlæggende på en række forskellige typer af pasta, så du kan vælge den sundeste løsning, næste gang du medtage nudler i din menu.

Hel-Hvede Er en Vinder

Den primære årsag til, at hele hvede pasta er værdsatte over traditionelle hvide pasta er, at den indeholder væsentligt mere fiber. En kop kogte hvide pasta forsyninger 2.5 gram fiber, men den samme mængde kogte hele hvede pasta giver 6.3 gram. Der er en god del af de 20 til 30 gram fibre voksne bør have som en del af deres daglige kost, ifølge Harvard School of Public Health. Som hvid pasta, hele hvede pasta er ofte beriget med jern og indeholder også sammenlignelige mængder af protein.

Super Spinat

Pasta lavet med grøntsager, gerne frisk spinat, pasta, få et boost af næringsstoffer end almindelig pasta. Spinat er lav i kalorier og højt indhold af vitamin A, et næringsstof, der er til gavn for sundheden for dine øjne. Spinat indeholder også en god dosis af antioxidanter, forbindelser, der hjælper med at beskytte dine celler mod skader. Hertil kommer, pasta lavet med spinat indeholder en sund beløb af jern, men ikke så meget som beriget hvid og hele hvede pasta. Spinat pasta leverer en lille mængde folat, et B-vitamin, der hjælper med at forebygge fosterskader, og thiamin, et andet B-vitamin, som hjælper dig med at forvandle din mad til energi.

Fik Ris?

Ris nudler er en sund noodle alternativ for personer, der ikke er i stand til at spise hvede, eller som er på en gluten-fri kost. Nudlerne er lavet med ris mel i stedet for hvedemel, så de ikke indeholder nogen gluten. Ris nudler er også lav i fedt. Med 1,8 gram fiber pr cup, de har ikke så meget fiber som hel-hvede pasta, men ris, nudler gøre leverer små mængder af protein, jern og zink. Ris nudler kan normalt bruges i flæng med traditionelle pasta i de fleste opskrifter.

Gør Det Selv

Hjemmelavet pasta tager en smule af arbejde, men det er sundt, fordi du får til at styre ingredienser. Når du gøre din pasta derhjemme, er du også i stand til at spise en nærende mad, der ikke er kommercielt forarbejdede, hvilket er en fordel for mange sundhedsbevidste forbrugere, som er bekymrede for, om de kemikalier, der anvendes til at behandle emballerede fødevarer. Hjemmelavet pasta er som regel lavet af mel og æg, hvilket betyder, at det indeholder en god dosis af fiber, samt nogle protein. Ligesom kommercielle sorter, pasta lavet på hjem indeholder jern, zink, folat og vitamin A.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Eising/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære