Sund Kost >> Kost

Sundhed Fakta for Hele Hvede Makaroni

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Den gennemsnitlige kost ikke indeholder nok fiber, men at erstatte traditionelle makaroni med hel hvede makaroni er en måde at øge dit indtag af dette vigtige næringsstoffer. Hele hvede makaroni er en god kilde til visse mineraler og vitaminer, der understøtter et godt helbred, og nudler er lav i fedt, samt. Swap traditionelle makaroni for hele hvede version i din favorit opskrifter til at drage fordel af dens ernæringsmæssige fordele.

Fiber

En kop kogt hele hvede makaroni indeholder 3.9 gram fiber, som er omkring dobbelt så meget som traditionelle makaroni nudler. Mayo Clinic anbefaler, at kvinder spiser mellem 21 og 25 gram fibre om dagen, og at mænd bør indtage mellem 30 og 38 gram. At få tilstrækkeligt med fibre i din kost kan bidrage til at forebygge forstoppelse og skære dine chancer for at udvikle hjertesygdom, type 2 diabetes og visse typer kræft. Fiber kan også hjælpe med at reducere dit blod kolesterol niveauer.

Jern

Mange mærker af pasta er beriget med jern. En kop hele hvede makaroni forsyninger 1.48 milligram jern mod de daglige krav på 8 mg for mænd og 18 mg for kvinder. Jern er et vigtigt mineral, der gør det muligt for dig at producere hæmoglobin, det protein i de røde blodlegemer, som hjælper med ilt bevæge sig gennem din krop. Jern spiller også en rolle i immunforsvaret og cellevækst.

Yderligere Næringsstoffer

En kop hele hvede makaroni forsyninger 1.13 milligram zink mod de daglige krav på 8 mg for kvinder og 11 mg for mænd. Zink er et essentielt mineral, der spiller en rolle i immunforsvaret, celledeling og sårheling. Den samme servering af hel hvede makaroni også indeholder 125 mg fosfor mod dit daglige behov for 700 milligram. Fosfor er et mineral, der fremmer sund hud, nerver og fordøjelse. En servering af hel hvede makaroni leverer også små mængder af calcium, kalium og folat, et B-vitamin, der hjælper med at forebygge fosterskader.

Tips

Gøre en batch af hjemmelavet makaroni og ost med hele hvede-nudler. Brug fedtfattig ost for at holde dit indtag af mættet fedt lave, og tilsæt hakkede tomater og løg til at øge C-vitamin og fiber indhold. Erstatte traditionelle spaghetti, nudler med hel hvede makaroni som en sundere måde at tilberede spaghetti og kødboller. Brug hele hvede makaroni nudler til at forberede din favorit pasta salat opskrift eller bage kogt makaroni med tomat sauce, hakket peberfrugt, hakket løg og svampe til en mere nærende tage på lasagne.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære