Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Risici ved et Lavt BMI

Skrevet af Gina Battaglia; Opdateret 07 December, 2018

Fordi mange af de sundhedsproblemer i Usa er forbundet med høj forekomst af fedme, og det er let at glemme, at det at være undervægtig også indebærer sundhedsmæssige risici. Selv om der er mange grunde til at være undervægtig, er det en betingelse tyder på, at din krop er ikke at få tilstrækkeligt med næringsstoffer til at opretholde ordentlig funktion. Sundhedspersonalet bruger ofte body mass index, er en måling, der involverer en persons vægt-til-højde-forholdet for at vurdere, om en person er undervægtig eller overvægtig. Et body mass index, eller BMI under 18.5 betyder, at en person er undervægtig og det er forbundet med sundhedsmæssige komplikationer, såsom knogle tab, nedsat immunitet, hjerteproblemer, og barnløshed.

Tab Af Knoglemasse

At have et lavt BMI er stærkt associeret med lav knoglemineraltæthed. Knogler er kroppens største lager for calcium, et mineral, der bruges for mange vigtige funktioner i hele kroppen. Når du ikke indtager nok calcium, bruger din krop kalk fra dine knogler til at udføre disse funktioner. Derudover, fejlernæring mindsker niveauet af de hormoner, der er ansvarlige for knogle bygning og calcium udnyttelse. Desuden, knogle bygning kræver energi, og tidskrævende få kalorier reducerer aktiviteten af knogle-bygning celler.

Nedsat Immunforsvar

En undervægt BMI er også forbundet med nedsat immunforsvar. Undervægtige personer ofte ikke tager i nok protein, fedt eller andre næringsstoffer til at støtte et sundt immunsystem. Protein mangel, sammen med et lavt BMI og fejlernæring, er forbundet med nedsat antal hvide blodlegemer og antistof reaktion på en virus, i henhold til 2006 en gennemgang artikel, der er offentliggjort i "Journal of Nutrition." Men denne undersøgelse viste, at underernærede mennesker en kost rig på proteiner og næringsstoffer, der er involveret i at støtte immunforsvaret, såsom zink og E-Vitamin, reduceret deres modtagelighed for infektion.

Hjerte-Abnormiteter

Undervægtige personer er i risiko for kardielle misdannelser, såsom mitralklapprolaps, arytmier og hjertestop. Regelmæssig hjerterytme, afhænger af en korrekt balance af mineraler såsom kalium, natrium og calcium indersiden og ydersiden af hjertemuskelceller. Kronisk underernæring, der er forbundet med et lavt BMI forstyrrer denne balance. Desuden, en utilstrækkelig kost kan forårsage din krop til at bryde ned hjertemusklen til brug for energi, som yderligere svækker dit hjerte.

Jern-Mangel Anæmi

Jern-mangel anæmi opstår, når din krop ikke har nok jern til at gøre hæmoglobin, et protein i de røde blodlegemer, der transporterer ilt fra lungerne til væv i hele kroppen. At være undervægtig er en risikofaktor for jern-mangel anæmi, især hvis dit BMI er forårsaget af en utilstrækkelig kost. Når du ikke får nok jern i din kost eller via kosttilskud, din krop nedbryder sine jerndepoter til at opretholde hæmoglobin. Når dine jerndepoter er opbrugt, vil din krop gør færre røde blodlegemer, og dem der gør har mindre hæmoglobin i dem.

At spise for Gevinster

Det kan give mening for nogle mennesker med et lavt BMI til at følge en high-kalorie diæt til sund vægtforøgelse. Hvis du gerne vil øge dit BMI sikkert, skal du tale med din læge. En registreret diætist kan hjælpe dig med at udarbejde en kostplan, der indeholder masser af sund, høj-kalorie -, næringsstof-rige fødevarer, og der vil passe til din livsstil. Eksempler omfatter avocado, højt kalorieindhold shakes eller smoothies, hjerte-sunde olier som oliven olie og protein-rig nødder og møtrik butters.

Om Forfatteren

Gina Battaglia har skrevet professionelt siden 2006. Hun fungerede som assisterende redaktør for "International Journal of Sports Medicine" og medforfatter til en rapport, der blev offentliggjort i "Journal of Strength and Conditioning Research." Battaglia afsluttet en Doktor i Filosofi i bioenergetics og motion videnskab på East Carolina University og har en Master of Science i biokinesiology fra University of Southern California.

ADVERT

Mest populære