Sund Kost >> Ernæring

De Sundhedsmæssige Risici, der er af Dårlig Ernæring

Du spiser et fast food måltid på vej hjem fra arbejde og snige sig en candy bar hver aften, når ingen ser dig. Du er bare alt for travlt til at lave sund mad, og chokolade smager så godt. Desværre, dårlig ernæring beslutninger, der vil holde trit med dig før eller senere. Personer med dårlig ernæring er en risiko for et væld af sundhedsmæssige komplikationer. Heldigvis er det ikke så svært at forbedre din kost -- spise mindst to portioner af frugt og fem portioner af grøntsager hver dag, spise en bred vifte af fødevarer fra hver af de fødevarer grupper, begrænse dit forbrug af junk food til den lejlighedsvise behandle, og udskifte sodavand med vand. Konsultere din sundhedspleje udbyder med nogen bekymringer om din kost.

Det Grundlæggende

Kostvaner, der resulterer i dårlig ernæring omfatter spise for mange eller for få kalorier per dag, der ikke spiser fra alle grupper af fødevarer, indtager for meget fedt, sukker og salt eller spise fødevarer, der er ikke-nærende. For eksempel, en person med dårlig ernæring kan hyppige fast food-restauranter, drikker sodavand i stedet for vand og glemmer at spise frugter og grøntsager. Mens lejlighedsvis hamburger vil ikke såre dig, sædvanlige dårlig ernæring kan være ganske skadeligt for dit helbred.

Vægt Kontrol

Den mest indlysende konsekvens af dårlig ernæring er overvægt og fedme epidemien i Usa og andre første verdens lande. Hvis du spise for meget af endda 100 kalorier per dag -- svarende til en spiseskefuld jordnøddesmør -- du kan få op til 10 pounds per år. Lidt snacks her og der kan tilføje op hurtigt, og de sundhedsmæssige konsekvenser, der er væsentlige. At være overvægtige eller fede forbindelser, din risiko for hjertesygdomme, diabetes, slagtilfælde, cancer og osteoporose ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Fejlernæring

Det er en af de ironier af den moderne kultur, at en person, der spiser for meget, kan det stadig være underernærede. Symptomer på fejlernæring, afhænger af, hvilke vitaminer og mineraler som mangler i din kost. Jernmangel, for eksempel, kan medføre træthed, svimmelhed, bleghed og åndenød. Den bedste behandling for underernæring er at forbedre din kost og spise en bred vifte af fødevarer. I nogle tilfælde kan kosttilskud være nødvendige for at overvinde en ernæringsmæssig mangel.

Huller I Tænderne

En kost med højt raffinerede kulhydrater og sukkerholdige slik øger din risiko for at udvikle huller i tænderne. Især skadeligt er klistret slik som karamel eller taffy, som overholder tænder i længere tid end andre fødevarer. Tandlæger behandle huller i tænderne med fyldninger og kroner eller, i værste fald fjerne de rådne tand med en rodbehandling.

Livsstil

Hvis du sætter majs sirup i tanken på din bil, hvor godt vil det køre? Mad er kroppens brændstof. Hvad du spiser virkninger din energi niveauer, kvaliteten af søvn og selv din libido. Raffinerede kulhydrater som hvidt brød og pasta giver dig et hurtigt energi-boost, efterfulgt af en betydelig blodsukker ned. Udskift raffinerede kulhydrater med hele kerner, såsom havregryn, brune ris og fuldkornsbrød til at holde dit blod sukker og energi niveauer stabil. Spise en kost rig på vitaminer og mineraler til at øge din libido naturligt.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære