Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af det Vestindiske Citrongræs Te?

Vestindiske citrongræs er dyrket i hele Sydøstasien, og i nogle dele af Indien, og det er almindeligt brugt som et krydderi-enten friske eller tørrede -- i retter, som er hjemmehørende i regionen. Fiber stilke kan også være skåret op og brugt til at gøre te. Citrongræs indeholder naturlige æteriske olier, der frigives, når blade udsættes for varme og varmt vand, så de sundhedsmæssige fordele af den olie, der er til stede i te. Citrongræs te, har anti-inflammatoriske egenskaber og kan hjælpe med at sænke kolesteroltallet.

Naturlige Anti-Inflammatoriske

Citrongræs er rig på antioxidanter, herunder tanniner, flavonoider og fenoler, som alle kan hjælpe med betændelse. I en undersøgelse offentliggjort i 2010 i "Journal of Medicinal Mad," forskerne fandt, at citrongræs te, lavet med tørret citrongræs, reduceret nitrogenoxid niveauer-en indikator for inflammation. Citrongræs infusion har sådan en stærk anti-inflammatoriske egenskaber, som forskerne konkluderede, at yderligere forskning var nødvendig, specielt i citrongræs' evne til at behandle inflammation i mave-tarmkanalen.

Reducerer Kolesterol og Triglycerider

Citrongræs te kan hjælpe med at sænke din samlede kolesterol og triglycerid-niveauer. Højt triglycerid og kolesterol niveauer kan øge dine chancer for hjertesygdomme, i henhold til American Heart Association. Animalske undersøgelser, der er offentliggjort i 2011 i den "Asian Pacific Journal of Tropical Medicine" og "Food and Chemical Toxicology" journal fandt, at citrongræs havde en gavnlig virkning på kolesterol og triglycerid-niveauer. Men mængden af olie, der anvendes i begge undersøgelser var betydeligt højere end den mængde, der findes i citrongræs te, selv om regelmæssigt at drikke den te, kan også give en kolesterol-sænkende fordele.

Indeholder Flavonoider,

Citrongræs indeholder høje mængder af citral olie, en æterisk olie. Citral er naturligt rige på flavonoider, en form for naturlig antioxidant. Ud over at give beskyttelse mod skade forårsaget på din krop celler fra frie radikaler og toksiner, citral har en stærk antibakteriel og antimikrobiel evner. En undersøgelse offentliggjort i 2011 i "Journal of Advanced Farmaceutisk Teknologi og Forskning" konkluderede, at citrongræs ekstrakt, hovedsageligt på grund af sin høje citral og andre væsentlige olie indhold, kan hjælpe med at bekæmpe bakterier, både lokalt og ved indtagelse.

Brygning Citrongræs Te

Citrongræs te er til tider let sødet at gøre en forfriskende citrus drik i Sydøstasien. Citrongræs te kan laves med enten friske eller tørrede stilke. Skær stilkene i 1 cm stykker og tilføj dem til kogende vand, der koger i 5 til 7 minutter. For at lave en større smagning, te, lad stilke stejl for 3 til 5 minutter. Brug groft 1 spsk tørrede stilke og 1 1/2 spsk friske stilke for hver 8 ounces kogende vand. For at gøre koldt citrongræs te, kan man lade varm te chill i køleskab, dobbelt-eller mængden af stilke, der anvendes, og hæld derefter den varme te over et glas fyldt med is.

Om Forfatteren

Marie Dannie har været en professionel journalist siden 1991, med speciale i ernæring og sundhed emner. Hun har skrevet til "kvindens Egen", "Daily Mail", "Daily Mirror" og "Telegraph." Hun er en registreret diætist og har en Bachelor of Science grad med udmærkelse i food science fra University of Nottingham.

Foto Credits

  • John Foxx/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære