Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Fordele af Jordbær, Blåbær Og Brombær

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret: November 19, 2018

Bær kommer i mange former og størrelser, men de er alle sunde kilder til fibre, kalium og vitamin C. Jordbær, blåbær og brombær er lav på fedt og kalorier, og indeholder stoffer, der kan beskytte dig mod visse sundhedsmæssige betingelser. Vælg farvestrålende bær og spise dem inden for en dag eller så for at høste så mange fordele som muligt.

Fiber

Den gennemsnitlige kost falder kort på fiber, som du bør sigte mod at spise mellem 20 til 35 gram hver dag. Fibre er afgørende for funktionen af dit fordøjelsessystem og kan forebygge hæmorider og forstoppelse. Regelmæssig indtagelse af fiber kan skære din risiko for hjertesygdomme og visse former for kræft. En 1-cup servering af jordbær forsyninger 3 gram fiber. Den samme mængde blåbær indeholder 4 gram, og en 1-cup servering af brombær indeholder 8 gram.

Vitaminer og Mineraler

Bær indeholder C-vitamin, et næringsstof, der hjælper med at forhindre infektion og støtte et sundt immunsystem. Du har brug for mellem 75 og 90 mg C-vitamin hver dag. Jordbær indeholder de mest per 1-cup, der tjener med 98 mg. En kop blåbær forbrugsstoffer 14 mg og 1 kop blåbær giver 30 milligram. Du får en god dosis af folat fra bær så godt. Folat aids i DNA-dannelse og hjælper med at forhindre visse fosterskader. Du har brug for 400 mikrogram hver dag; en kop jordbær forsyninger 40 mikrogram og en kop brombær indeholder 36 mikrogram. Blåbær indeholder mindre med 9 mikrogram per 1-cup, der tjener. Bær give kalium for et sundt hjerte og jern til røde blod celler som godt.

Forebyggelse Af Kræft

Friske bær indeholder antioxidanter, som er gavnlige stoffer i vegetabilske fødevarer, og kan hjælpe med at beskytte dine celler mod skader, der kan føre til kræft. The American Institute for Cancer Research rapporterer, at undersøgelser viser, at antioxidanter og fibre i blåbær kan muligvis spille en rolle i forebyggelsen af kræft. I 2013 en artikel, Institut citerede undersøgelser af sorte hindbær og jordbær, der også kan hjælpe med at forhindre kræft og stoppe sin vækst.

Spise Bær

Har en skål med friske bær som et sundt side parabol. Top bær med et lavt fedtindhold, plain yoghurt og en støvregn af honning til en velsmagende og nærende dessert. Bær puré i frisk frugt smoothies. Tilsæt snittede jordbær til en spinat salat, eller scatter friske brombær på en kastet grøn salat. Hak bær og kombinere dem med hakket løg og frisk lime juice for en lækker salsa til top grillet bøf eller kylling. Sprede en ristet hel-hvede bagel med fedtfattig fløde, ost og top det med skiver bær til en nærende morgenmad.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære