Sund Kost >> Sunde Måltider

Sundhedsmæssige Fordele ved Spirulina Pulver i Forhold til Tablets

Skrevet af Lana Billings-Smith; Opdateret: 06 December, 2018

Som et kosttilskud, spirulina har forskellige ingrediens mærkning krav end fødevarer, der gør, selv om dets sikkerhed er stadig reguleret af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration. Spirulina kommer i pulver-eller tabletform og kan tages alene eller blandet med fødevarer.

Om Spirulina

Spirulina er tørret blå-grøn saltvandsalger. I henhold til NYU Langone Medical Center, spirulina er rig på carotenoider og B-vitaminer og indeholder et væld af vigtige mineraler, herunder calcium, jern, magnesium, mangan, kalium og zink. Det er også en god kilde til protein, med over 70 procent protein, der er baseret på vægten af tørrede spirulina. Spirulina er ofte udråbt som at have terapeutiske såvel som ernæringsmæssige fordele, selv om mange hævder, forbliver uprøvet.

Fordøjelsesprocessen

Dit fordøjelsessystem kan absorbere både spirulina tabletter og pulver, selv om, fordi tabletter, der er hårdere og mere kompakte, at de kan passere gennem ufordøjet eller kun delvist fordøjet. Dette betyder, at du løber en risiko for ikke at modtage den fulde næringsværdi af spirulina. Mens spirulina pulver er det lettere at absorbere, hvis du kombinerer det med fødevarer, din krop har svært ved behandling, kan du også miste ud på spirulina ernæringsmæssige indhold. For eksempel, hvis du har milde laktose intolerance og tilføje spirulina til en smoothie, din krop kan ikke være i stand til at absorbere alle de spirulina.

Watch Out for Fyldstoffer

Til at holde deres form og give bulk, tabletter ofte indeholde fyldstoffer eller bindende agenter som silica kuldioxid. Ifølge Australske Spirulina, bindende agenter er ikke let fordøjeligt af din krop, som kan gøre det sværere for dit system til at nedbryde tabletten, og fuldt ud at absorbere spirulina ernæringsmæssige indhold. Som ingredienser, der er opført ved kendelse af vægt i det endelige produkt, jo højere op bindemiddel er i ingredienser listen -- for eksempel, den tredje ingrediens snarere end den femte -- mere bindemiddel et spirulina tablet indeholder. Nogle tabletter er lavet uden bindemidler eller fyldstoffer; se etiketten for "bindemiddel-fri."

Brugervenlighed

En af de største fordele ved at tablets er, at de er nemme at opbevare og bære rundt på, hvilket betyder, at du kan tage spirulina næsten hvor som helst. Men, spirulina pulver egner sig godt til at blive brugt i bagværk eller drikkevarer, som ikke kun gør det nemt at forbruge spirulina hele dagen, men giver også en ernæringsmæssig løft til det færdige produkt. Tilføj 1 til 2 spsk spirulina til en friskpresset juice eller smoothie, blending eller omrøring godt, til at skabe en "grøn" drik, der er rig på næringsstoffer. Du kan også blande spirulina i med de tørrede produkter til bagværk, eller bruge det i salatdressinger til at blive tykkere konsistens og øge næringsindholdet.

Om Forfatteren

Lana Billings-Smith har været at skrive professionelt siden 1997. Hun har været offentliggjort i "Montreal Gazette" og "National Post." Hun er også underviser i og holder foredrag ved McGill University. En certificeret personlig træner, hun har en Bachelor of Arts med en specialisering i leisure sciences og en mindre i terapeutiske rekreation.

ADVERT

Mest populære