Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele ved Soja Nødder?

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 28, 2018

Soja nødder er faktisk ikke nødder, men på nogle måder, de er lige så nærende. Den sprøde grøntsager indeholder mere protein og fibre end mange sprøde snacks. De er også alsidig, hvilket gør det til en velsmagende on-the-go snack på deres egne eller tilføjet sprødhed og smag i andre retter såsom salater og trail mix. Du kan endda blande nødder, soja med hjemmelavet eller forberedt granola for nogle lækre krydrede og søde kontrast.

En God Kilde til Protein

Protein er vigtigt for alt fra væv reparation og muskeltræning for at opretholde positive blodsukker og energiniveau hele dagen, soja og nødder er en værdifuld kilde. En 1-ounce servering giver 10 gram protein, hvilket er mere end den mængde, der findes i et æg, eller 8 ounces fedtreduceret mælk. Enkelte protein behov varierer, men en aktiv 150-pund person skal normalt ca 82 til 116 gram protein hver dag. Som en plante-baseret protein kilde, soja, nødder gøre en særlig god snack mulighed for mennesker, der spiser en vegansk eller vegetarisk kost.

En God Kilde til Fiber

Soja, nødder også give værdifulde mængder af fiber, et ikke-fordøjeligt kulhydrat, der hjælper med at holde dit fordøjelsessystem fungerer godt og aids i appetit og blodsukker. En servering af soja, nødder forsyninger 5 gram fibre, som går en lang vej mod de anbefalede 25 til 38 gram dagligt for voksne, indtil en alder af 50 eller 21 til 30 gram per dag fra da af. For tilsat fordøjelses fordele, drikke masser af vand hele dagen. Sojabønner er dehydreret at skabe soja, nødder, så de mister deres naturlige væske indhold.

En Nærende Alternativ til Chips og Saltstænger

Tak til stykket tekstur af soja, nødder, de kan hjælpe med at opfylde dine hankerings for sprøde retter, uden at de usunde fedtstoffer, der er fremherskende i stegt kartoffel chips. Og mens saltkringler sjældent indeholder meget fedt, de normalt består primært af raffineret mel, som er lavere i fiber og protein, og mere tilbøjelige til at opveje dit blod sukker niveauer end soja, nødder. Soja, nødder også om at yde over et gram af jern per portion, hvilket er mere end mange salte snacks indeholder.

Eating Forslag

Afhængig af mærke, saltet soja, nødder indeholder omkring 90 mg natrium per portion. Dette er ikke et stort beløb i forhold til det anbefalede daglige maksimale af 2.400 mg, men den American Heart Association foreslår en ideel indtag ikke mere end 1.500 mg per dag. Dette er især vigtigt, hvis du har risikofaktorer for hjertesygdom, såsom højt blodtryk. Gå til usaltede nødder, soja eller lave dine egne, ved hjælp af urter og krydderier eller lav-natrium krydderi blanding til de ønskede ekstra smag.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige' s Guide til Seksuel Empowerment." Hendes arbejde udgør, kan ses i Cosmopolitan, The Washington Post, DAME Blad, LIVESTRONG.com og mere. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære