Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Soja Isoflavoner for Kvinder?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: December 02, 2018

Traditionelle soyfoods har været brugt i århundreder i hele Asien for at hjælpe med at lindre hedeture eller hjælpe med vægttab, men det har kun været i de seneste par årtier, at sundheds-bevidste Amerikanerne har indarbejdet soja i deres kost. Sojabønner er en nærende og alsidig mad, der gør en god tilføjelse til en velafbalanceret kost. Hertil kommer, at soja fødevarer, der kan give fordele for kvinders sundhed.

Hvis du er interesseret i, og de sundhedsmæssige fordele af soja, diskutere det med din sundhedspleje udbyder, før du foretager nogen ændringer af din kost.

Tip

Soja isoflavoner kan hjælpe med at lette menopausale symptomer og afbalancere hormoner i kvinder, når de indgår i kosten eller som kosttilskud.

Kosten Soja 101

Sojabønner er høj i protein, som er rig på komplekse kulhydrater og giver en god kilde til fiber. De indeholder også en klasse af plante-østrogener, som kendes som isoflavoner, der er vist til at øve svage østrogene aktivitet. Soja isoflavoner fra fødevarer og kosttilskud er mest kendt for at hjælpe med at lindre overgangsalderens symptomer hos midaldrende kvinder, men fordelene stopper ikke der.

Forbedrer Symptomer på Polycystisk ovariesyndrom

Kvinder med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) har en hormonel ubalance, der forårsager et væld af belastende symptomer, herunder vægtøgning, insulinresistens, udtynding hår og uregelmæssige menstruationer. Behandling af PCOS er en specialiseret proces, der løser enkelte problemer, såsom medicin til at kontrollere blodsukkeret. Ændringer i kosten, som begrænser indtagelsen af kulhydrater, har en tendens til at forbedre PCOS symptomer.

Integrere soja er en enkel kosten ændring, der kan hjælpe med at lette flere PCOS symptomer, ifølge forskning offentliggjort i Journal of Human Nutrition and Dietetics. I undersøgelsen, at indtagelse af en kost, der omfattede omkring 35 procent soja protein markant sænket testosteron, triglycerider og vægt og forbedret blodsukkerkontrol.

Reducerer Træthed i midaldrende Kvinder

Træthed er et stort klage af kvinder går gennem overgangsalderen, og sojabønner kan hjælpe med at bekæmpe dette symptom. Til supplering af soja lecithin, fedt, der har sundhedsmæssige fordele, i høj grad forbedret energi og kraft i kvinder i alderen 40 til 60. Lecithin findes i forskellige animalske og vegetabilske fødevarer, herunder æggeblommer, og er afgørende for sundhed. Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i januar 2018 spørgsmålet om Ernæring Tidende.

Kampe Osteoporose

Når du har nået en alder af 50, et fald i østrogen øge din risiko for tab af knoglemasse. Faktisk 1 ud af 3 kvinder over 50 år vil opleve et knoglebrud relateret til tab af knoglemasse. Øge calcium og D-vitamin, sammen med følgende en øvelse program, der er måder til at styrke knoglerne og hjælper med at beskytte mod tab af knoglemasse.

Fordi soja soflavones lægge svage østrogene aktivitet, forskning, publiceret i Journal of Bone and Mineral Research i 2017 antyder, at det kan hjælpe med at beskytte mod tab af knoglemasse. I en undersøgelse, tilføje soja protein til kosten for kvinder i overgangsalderen reduceret markører for knogleomsætning, der refererer til hele kroppen balance af knoglemasse.

Forskere har også rapporteret, at soja tilskud sænket funktion af skjoldbruskkirtlen. Der har været kontroverser om, hvorvidt soja negativ indvirkning skjoldbruskkirtel funktion, og denne undersøgelse synes at pege på, at det kan. Så før du tilføjer soja til din kost, diskutere det med din læge, og afveje fordele i forhold til risici.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære