Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Forårsløg vs. Skalotteløg?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 07 December, 2018

Uanset om frisk skåret eller indarbejdet i din favorit opskrift, forårsløg og skalotteløg bidrage med deres skarpe smag til utallige retter. Men de giver meget mere end smag. Forårsløg og løg er lav i kalorier og fedt-fri og give nogle fibre. De har begge omtrent den samme mængde af calcium, jern og C-vitamin, men forårsløg få det bedre af skalotteløg, når det kommer til vitaminer A og K.

Grundlæggende

Forårsløg eller grønne løg, er ikke bare umodne løg; de er en bestemt sort, der ikke udgør en stor pære, producerer en lang spiselige blade og har en mild smag. Skalotteløg ligner lidt aflang, rødlig-brun løg, men de er mildere smag end hvide løg. De vokser i klynger, så når du fjerner en, vil du finde flere mindre løg og hvidløg. Det beløb, du indtager i en servering varierer efter den opskrift. En god retningslinje er en til to forårsløg og en tredjedel til halvdelen af en skalotteløg per portion. En stor forårsløg vejer 25 gram, mens en tredjedel af en skalotteløg vejer 23 gram. Da disse dele er omtrent lige store, de er vant til ernæringsmæssige værdier.

Vitamin K

Den største ernæringsmæssige forskel mellem forårsløg og skalotteløg er mængden af K-vitamin, de indeholder. Takket være sin spiselige grønne blade, en stor rå forårsløg giver 52 mikrogram, eller 43 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin K. Det er i forhold til kun 0,2 mikrogram i en tredjedel af en rå tomat. K-Vitamin er vigtigt for blodet til at størkne ordentligt, og også hjælper med at bevare tæthed og styrke dine knogler.

Vitamin A

Den forårsløg ' s blade indeholder A-vitamin i form af karotenoider, de stoffer, der er ansvarlige for anlæggets grønne farve. Forårsløg indeholder carotenoider beta-karotin, lutein og zeaxanthin. Din krop omdanner beta-caroten til retinol, som er vitamin A, at du er bekendt med, at den bidrager til vision og en sund hud. Lutein og zeaxanthin er antioxidanter, der neutraliserer de frie radikaler i nethinden. Du vil få 249 internationale enheder af vitamin A, eller 8 procent af den daglige værdi, fra et stort forårsløg. En tredjedel af en skalotteløg kun har 1 international enhed.

Vitamin B-6

Den eneste fordel af skalotteløg over forårsløg kommer i deres vitamin B-6 indhold. En tredjedel af en skalotteløg har 6 procent, og en stor forårsløg har 1,5 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-6. Mere end 100 enzymer har brug for vitamin B-6 til at gøre deres job aktivering af metabolismen af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Vitamin B-6 hjælper også producerer neurotransmittere, der er involveret i søvn og humør.

Servering Tips

Forårsløg og skalotteløg er udskiftelige, i de fleste opskrifter, medmindre du bruger forårsløg til smag og pynt med drys tynde skiver over toppen af et fad. Det samme visuelle effekt kan ikke opnås med skalotteløg. Begge fungerer godt, er frisk i salater eller i en opskrift, der opfordrer til løg. Stege hele forårsløg eller halveret skalotteløg, enten alene eller sammen med andre rodfrugter, for en side parabol. Både løg kan være sauterede og bruges til at skabe saucer for oksekød, svinekød og kylling. Til at lave en sauce, tilsæt forårsløg, kogt eller skalotteløg til oksekød bouillon og rødvin, hvis det ønskes, eller kylling bouillon og balsamico eddike, og derefter simre, indtil væsken er reduceret med mindst halvdelen.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære