Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Rødkål Vs. Grønne Kål?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 12 December 2018

Uanset hvilken farve kål, du vælger, kan du ikke gå galt. De er begge meget lav i kalorier og høj på fibre og næringsstoffer. Spiser bare 1 kop enten den ene giver 4 procent af den anbefalede daglige indtag af otte vitaminer og mineraler. Men der er nogle forskelle mellem de to, især når det kommer til vitamin A.

Vitamin A

Rødkål er 10 gange mere A-vitamin end grønne kål. Begge typer af kål indeholder A-vitamin i form af carotenoider beta-karotin, lutein og zeaxanthin. Beta-caroten er en antioxidant, der også kan omdannes til A-vitamin du har brug for udsyn og for at holde din hud og immunforsvar sundt. Lutein og zeaxanthin kun fungere som antioxidanter i øjnene. De kan hjælpe med at forhindre tidligt tidspunkt aldersrelateret macula degeneration fra udvikler sig i den sene fase, ifølge forskning offentliggjort i februar 2012-udgaven af "British Journal of Nutrition." En kop hakket rødkål har 33 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin A. Den samme del af grønne kål har kun 3 procent.

Vitamin K

Grønne kål har den øverste hånd, når det kommer til K-vitamin, men de er begge gode kilder. En kop hakkede grønne kål har 57 procent af det daglige indtag, i forhold til 28 procent i rødkål. K-Vitamin er opkaldt efter det tyske ord "koagulation", fordi det skal være til rådighed for blodet til at koagulere, eller blodprop. K-Vitamin regulerer også knoglemineralisering, hvilket påvirker knogletæthed. Personer med et lavt indtag af K-vitamin har lavere knogletæthed og en øget risiko for knoglebrud, ifølge forskning offentliggjort i April 2017 nummer af det akademiske tidsskrift, "Medicin."

C-Vitamin

Vitamin C ' s værdi som en antioxidant, kommer fra dens stærk evne til at neutralisere en bred vifte af frie radikaler, men hvis du vil have det maksimale udbytte, er du nødt til at forbruge den anbefalede daglige mængde. Voksne mænd, har brug for 90 milligram dagligt, og kvinder har brug for 75 milligram. Rygere bør tilføje andet 35 mg og gravide kvinder skal 85 mg dagligt. C-Vitamin er også nødvendigt for produktionen af kollagen, som styrker huden og hjælper med at helbrede sår. En kop hakket rødkål har 51 mg, og den samme mængde af grønne kål har 37 mg.

Jern

I tillæg til at levere ilt til cellerne i hele kroppen, strygejern er en del af et protein — myoglobin — der gemmer ilt i dit hjerte-og skeletmuskulatur. Myoglobin sikrer, at du har nok ilt til at opfylde dine muskler behov under træningen. Andre proteiner og enzymer, der afhænger af tilstedeværelsen af jern til at producere energi og syntetisere DNA. Dit immunsystem skal strygejern for udviklingen af celler, der bekæmper virus. Rødkål er dobbelt jern end grønne kål, der giver 0.7 mg i 1 cup, i forhold til 0,4 mg i grønne kål. Kvinder bør få 18 mg, men mænd behøver kun 8 mg jern dagligt.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære