Sund Kost >> Ernæring

Sundhedsmæssige Fordele af Rå Jordnødder

Skrevet af Christine Grå; Opdateret November 21, 2018

Syd producerer de fleste af jordnødder dyrkes i USA på Grund af den måde, peanut bush, der bøjer og implantater peanut bælg i jorden, som de gamle, nogle mennesker kalder peanuts "jorden nuts" eller "jorden nødder." Rå jordnødder er en moderat kilde til kalorier, men de vil også byde på masser af næringsstoffer, der kan gavne dit helbred.

Generelle Oplysninger Om Ernæring

En kop rå jordnødder indeholder ca 828 kalorier, 72 gram fedt, 37 gram protein, 24 gram kulhydrater, 12 gram fiber og 10 gram mættet fedt. Disse tal udgør 110% af den daglige værdi af fedt, 73 procent af protein, 50 procent af mættet fedt, 19% af fiber og 8 procent af kulhydrater. Rå jordnødder har en ubetydelig mængde af natrium og kolesterol er gratis. Rå jordnødder " lav-kulhydrat-protein-forhold der gør dem en god snack valg for mennesker, efter at en lav-kulhydrat, høj-protein kost.

Sunde Fedtstoffer

Fedt udgør 78 procent af de kalorier, i rå jordnødder, men kun 19 procent af det fedt som kommer fra mættet fedt, mens de øvrige 81 procent kommer fra monoumættede og flerumættede fedtstoffer. Mættet fedt øger kolesteroltallet og medvirker til Type 2-diabetes og hjertekarsygdomme, men umættede fedtstoffer arbejde i bakgear, er faktisk at sænke kolesterol og reducere risikoen for Type 2 diabetes og hjertekarsygdomme.

Vitaminer

En 1-cup servering af rå jordnødder forsyninger 110 procent af dietary reference indtag for niacin, 88 procent for folat, 81 procent for E-vitamin, 78 procent for thiamin, 30 procent for vitamin B-6 og 15 procent for riboflavin. Disse vitaminer hjælpe med at beskytte niveauer af vitamin A og C i kroppen, regulere appetitten, opretholde en sund fordøjelse og stofskifte samt støtte i huden, vision og neurologiske sundhed. Folat nedsætter risikoen for hjertesygdomme og hjælper med at forhindre spinal og neurologiske fosterskader.

Mineraler

En kop rå jordnødder har 58 procent af de DRI for magnesium, 44% for fosfor, 43% for zink, 37 procent for jern, 22 procent for kalium og 10 procent for calcium. Disse mineraler støtte i knogle-og tand sundhed, muskelsammentrækning, blodpropper, stofskifte og immunforsvar. De har også reducere risikoen for visse former for kræft, Type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme.

Betjener Forslag

På grund af rå jordnødder " højt fedt-og kalorie indhold, bruger en lille mængde af dem som en snack eller bruge dem sammen med andre fødevarer. De gør en stor garniture til salater eller efteråret squash suppe. Bland dem med andre nødder og tørret frugt til en lækker, hjemmelavet trail mix. Lav din egen jordnøddesmør for at undgå salt og konserveringsmidler, der findes i mange kommercielle mærker. Svits finthakket jordnødder med blandede grøntsager til en rigere smag.

Opkøb Tips og Tricks

Når du køber rå unshelled jordnødder, se for ren, ubrudt skaller, der ikke rasler, når du ryster dem. Rå, afskallede jordnødder holder ikke så længe som unshelled jordnødder. Sikre, at de ikke har en karakteristisk "off" lugt, før du bruger dem. Denne lugt kunne tyde på, at jordnødder er blevet harsk. I modsætning til populære udtalelse, jordnødder er ikke nødder; de er bælgplanter.

Om Forfatteren

Christine Grå begyndte at skrive professionelt i 1997, hvor en handel forlag hyret hende som en assisterende redaktør. Hun skrev sin første manuskript i 1998 og har været der dækker sundhed og ernæring siden 2009. Grå er uddannet med en Bachelor i engelsk litteratur fra University of Michigan.

ADVERT

Mest populære