Sund Kost >> Kost

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Pu'erh Te?

Skrevet af Amy Myszko; Opdateret December 27, 2018

Pu'erh te er en form for sort te, som gennemgår en speciel fermentering – normalt for 30 til 40 dage, selv om nogle gange for år eller endda årtier, som giver det en unik smag, og nogle potentielle sundhedsmæssige fordele ikke er til stede i andre former for te. Pu'erh stammer fra Yunnan provinsen i Kina, og det er blevet værdsat for sine sundhedsmæssige fordele for over 2.000 år.

Hjerte-kar-Sygdom og Metabolisk Syndrom

En af de udråbt fordele af pu-erh te er dens evne til at sænke kolesterol. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Eksperimentelle Gerontologi" i 2009 viste, at rotter får pu-erh te er så en gennemgribende reduktion i LDL eller "dårlige" kolesterol, og en stigning i cardioprotective HDL-kolesterol. Pu'erh te har også vist stor gavn for mennesker, der lider af metaboliske syndrom – en gruppe af risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom, som omfatter højt blodtryk, lavt HDL-kolesterol, højt fasting blod sukker, høje triglycerider og abdominal fedme. Forskere ved Beijing University opdagede, at pu'erh te vises til behandling af metabolisk syndrom ved at forbedre fedme, med godt resultat justering af blod lipider, som sænker blodsukkeret, og som forhindrer oxidation af kolesterol plak.

Antioxidant Egenskaber

Antioxidant handlinger af pu'erh kan også gøre det nyttige i behandling af tumorer, i henhold til in vitro-forskning offentliggjort i "International Journal of Molecular Science" i 2011. Forskere opdagede, at pu'erh te hæmmet tumor vækst gennem en række mekanismer, der angiver, at det kan have de samme egenskaber i mennesker. Der har været en stor del af forskningen på antioxiderende virkning af grøn te, men færre undersøgelser har været udført på pu'erh. Forskning offentliggjort i "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi" i 2004, viste imidlertid, at pu'erh te udstillet en lignende mængde antioxidant aktivitet som grøn, sort og oolong te.

Forberedelse

"Kogt" pu'erh – som henviser til den te, der har gennemgået den gæring, – leveres i både mursten form og som et løst blad te. Mursten te tager ganske lidt mere tid til at åbne op og ekstrakt i vand, og er bedst gjort med fuldt kogende vand og en længere mæskning tid-op til 10 minutter. Mursten teer har en karakteristisk muggen smag, som kan mindskes ved iblødsætning og skylning af te i koldt vand, før ekstraktion. Løst blad pu'erhs har tendens til at have en mere raffineret smag, der spænder fra det jordiske til chokolade over-toner med en mørk, rig spiritus. De bedste brygget Gong Fu stil – som betyder "den dygtige måde" på Kinesisk – ved hjælp af en gaiwan eller andre små brygning puljen. Ekstrakt med kogende vand og lade vandet på for tre til fem minutter – disse teer kan tage multiple ekstraktioner hver med deres egen unikke smag.

Forholdsregler

Billigere pu'erh te, kan høstes fra te-planter, som kan have højere niveauer af fluor – som kan bygge op i kroppen over tid, og føre til fluorose – i henhold til NaturalNews.com. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Food and Chemical Toxicology," pu'erh mursten te havde et sikkert niveau af fluor – under den maksimale RDA – i forhold til en anden form af mursten te kaldet Bianxiao. Pu'erh indeholder koffein, så dem, der er følsomme bør begrænse dosis til et par kopper om dagen. Pu'erh te indeholder ca 37 mg koffein per 8-ounce servering i forhold til 86 milligram i sort te, hvilket gør det til en bedre te valg for folk, der begrænser deres koffein indtagelse.

Om Forfatteren

Amy Myszko er en certificeret klinisk farmaceut og ernæringsmæssige konsulent, der har hjulpet mennesker med at finde større sundhed og balance gennem kost, livsstil og naturmedicin siden 2006. Hun har fået sin certificering fra North American Institute of Medical Herbalism i Boulder, Colorado. Myszko også har en BA i litteratur fra University of Colorado.

ADVERT

Mest populære