Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Fordele af Orange Pekoe Te

Skrevet af Don Amerman; Opdateret 09 December, 2018

Orange pekoe er en klasse af sort te brygget fra tørrede blade og knopper af Camellia sinensis planten. Sammen med andre sorter af Camellia sinensis te, herunder grønne, oolong og hvid, orange pekoe, og andre sorte teer er en meget udbredt spise i hele verden. Videnskabelige undersøgelser og anekdotiske beviser, der tyder på, at den populære drik tilbyder også en række sundhedsmæssige fordele.

Egenskaber

Selvom nogle te drikker antage, at orange pekoe er en karakteristisk sort te, det er faktisk et begreb, der anvendes til de største blade klasse for sort te fra Sri Lanka og det sydlige Indien, er kilderne til de fleste af verdens orange pekoe te. Orange pekoe er derfor en sortering af måling og en, som er yderligere opdelt i specifikke subgrades, som flowery orange pekoe, golden flowery orange pekoe, tippy golden flowery orange pekoe, og finest tippy golden flowery orange pekoe. Ligesom alle sort te, orange pekoe, gennemgår omfattende forarbejdning, inden det bliver til markedet. Te blade skal visne, efter hvilke processorer roll -, varme-og gære dem. Den gæring, der også er kendt som oxidation, sæt, sort te bortset fra hvid og grøn te, der er ikke gæret. Oolong te gennemgår en periode af gæringen, men det er kortere end sort te.

Antioxidant Egenskaber

Selvom grøn te generelt får mere opmærksomhed for sine sundhedsmæssige fordele, den tjekkiske forsker Martina Bancirova ' sammenligning af de antioxidante egenskaber af 30 te prøver ikke understøtter bias i retning af grøn te, mindst i form af antioxidant kapacitet. I en artikel i juni 2010-udgaven af "Food Research International," Bancirova rapporteret på sin analyse af disse theer, som omfattede en række subgrades af orange pekoe te. Vejer den Trolox tilsvarende antioxidant kapacitet, eller TEAC, gennemsnit af 15 grønne -- ugæret -- te mod TEAC gennemsnit af 15 black -- gæret -- te, Bancirova fandt, at de var identiske.

Hjerte-Kar-Fordele

Endothelial dysfunktion, en systemisk tilstand, hvor endothelium, eller den indvendige foring af blodkar, funktioner unormalt, er bredt involveret som en forårsagende faktor for koronar arterie sygdom. Et team af AMERIKANSKE forskere har foretaget en undersøgelse at evaluere de kort - og langsigtede effekter af sort te forbrug på denne hjerte-kar-tilstand. Forskere opdelt af en studiekreds af 66 patienter med dokumenteret koronar arterie sygdom i to grupper, hvoraf den ene modtog sort te og en kontrolgruppe, der blev givet en lignende mængde vand. Bivirkninger på kort sigt blev evalueret to timer efter indtagelse af omkring 15 ounce af te eller vand, mens de langsigtede virkninger blev målt efter fire ugers dagligt forbrug på omkring 30 ounces te eller vand. Forskerne fandt, sort te forbrug vendt endotel dysfunktion i 50 undersøgelse forsøgspersoner, der gennemførte undersøgelsen. Resultaterne blev offentliggjort i 2001 udstedelse af American Heart Association ' s publikation, "Omsætning."

Synergisme Med Antibiotika

Baseret på tidligere resultater, der er anført te blade havde en betydelig antimikrobielle egenskaber, et team af Indiske forskere gennemført in-vitro test for at se, hvordan sort og grøn te ekstrakter arbejdede i koncert med antibiotika mod patogener, der er forbundet med tarm-infektioner. Sort te ekstrakter omfatter orange pekoe, og andre kvaliteter af fermenteret te. I en artikel i juli 2005-udgaven af "Indisk Journal of Medical Research," forskere har rapporteret, at både grøn og sort te ekstrakter udstillet synergistiske virkninger, når det bruges med populære antibiotika såsom chloramphenicol, gentamycin og methicillin. Te-stof kombinationer blev testet mod E. coli, Shigella dysenteriae og flere stammer af Salmonella.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære