Sund Kost >> Sunde Måltider

Sundhedsmæssige Fordele af Nyre Og Lever, Kød

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 07 December, 2018

Nyre og lever, kød er delikatesser i mange kulturer rundt om i verden. Hvis du nyder deres særprægede smag, kan du ikke kun nyde dem, men få ernæringsmæssige fordele på samme tid. Forberede kød ved hjælp af sund madlavning metoder, stikning til passende portionsstørrelser. For at skabe en balanceret måltid, enten tjene kød med friske eller kogte grøntsager og et sundt stivelse, såsom brune ris eller bagte søde kartofler.

Grundlæggende Ernæring

Kylling nyrerne er nogle gange pakket med indmad, ellers vil du ikke finde dem i butikken. De primære kilder til nyrer kød, svinekød og oksekød, mens kylling og oksekød er den almindelige valg for leveren. Ligegyldigt hvilken type af nyre-eller lever du vælger, er en 100-grams portion, som er en 3,5-ounce servering, har mellem 100 og 135 kalorier, omkring 20 gram protein og kun 3 til 5 gram fedt i alt. De er i høj kolesterol, men for de fleste sunde og raske mennesker, mængden af kolesterol, der forbruges har en lille effekt på kolesterol niveauer i blodet, ifølge Harvard School of Public Health.

Vitamin A

A-Vitamin er afgørende for skabelsen af celler i øjnene, der konverterer lyset til nerveimpulser, der resulterer i en vision. Immunsystemet, i mellemtiden, afhænger af din hud og slimhinder slimhinden i luftvejene og fordøjelseskanalen til at blokere for bakterier. A-Vitamin er nødvendig for produktionen af slim, samt protein, som danner huden. Leveren er en god kilde til vitamin A. Kylling lever, rogn har mere end 300 procent og oksekød leveren har mere end 500 procent af den anbefalede daglige indtag i en 100-grams servering. Oksekød nyrer er mindre, men stadig giver en næsten halvdelen af den anbefalede daglige indtag.

Jern

De fleste strygejern er i de røde blodlegemer, hvor det binder sig med ilt og bliver båret til cellerne i hele kroppen. Andre proteiner, der indeholder jern fungerer som antioxidanter, og de er nødvendige for biokemiske processer, der producerer bindevæv, aktiverer celle vækst og fungerer som antioxidanter. Nyre og lever, kød give mindst 5 gram jern, som er 62 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd og 28 procent for kvinder.

B-Vitaminer

Som coenzymer, B-vitaminer aktivere de enzymer, der drev mange forskellige kemiske reaktioner. I denne rolle, thiamin, riboflavin og niacin hjælpe fordøje mad til energi, mens vitaminer B-6, B-12 og folat bygge aminosyrer og genetiske materiale. Din hjerte-kar-sundhed også fordele fra vitaminer B-6, B-12 og folat, fordi de fjerne homocystein i blodet. Homocystein er forbundet med en højere risiko for hjertesygdom. Nyre og lever, kød fra alle kilder, der har mindst 300 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-12, men oksekød leveren har mere end 2.000 procent. Du vil også modtage betydelige doser af alle de andre B-vitaminer.

Forberedelse Tips

Kalvenes leveren er naturligvis mildere og mere mørt end gamle oksekød leveren. Tenderize oksekød leveren, ved at lægge det i kærnemælk eller en blanding af citronsaft og vand i flere timer. Kog lever med løg, hvidløg, bacon eller krydderurter såsom timian for at udligne sin stærke smag. Forberede kylling lever, ved først at fjerne alle grønne dele, fordi de har en bitter smag. Skær nyrerne i halvdelen at fjerne enhver rør og fedt, og derefter nyde dem i saltet vand i ca to timer. Brug 1 teskefuld salt for hver liter vand hjælper med at fjerne deres bitre smag. For at undgå hårde kød, aldrig kog nyrer eller lever.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære