Sund Kost >> Kost

De Sundhedsmæssige Fordele af Kuller Vs. Tilapia

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 21, 2018

Uanset om du ønsker at øge dit protein indtag eller skære ned på de usunde fedtstoffer, der er fremherskende i mange kød, fisk giver en værdifuld mulighed. Både kuller og tilapia er hvid, rød, tør fisk med en let sød smag. Du kan arbejde med dem i en smagfuld ret, som hviler sikker på, at de ikke vil tage væk fra, men absorbere, disse varianter. Forberede en fisk og vegetar curry, for eksempel, eller marinere fileterne i frugt, juice eller hvidløg og krydderier til at bage eller grill. Mens kuller og tilapia er sammenlignelige næringsstof-kloge, de varierer på nogle måder.

Magert Protein

Både tilapia og kuller er rige kilder til protein. Hvis du ønsker, at din protein indtag, men overveje at vælge tilapia mere ofte. En standard filet af tilapia giver næsten 23 gram protein, i forhold til om 17 gram i en kuller filet. Du kan også blot tilføje flere proteiner til din kuller måltid ved at servere det med bønner eller quinoa salat.

Fedt og Kolesterol

Tilapia og kuller er meget tæt på i form af fedt indhold. En filet af enten giver omkring 1,5 gram hjerte-sunde umættede fedt. De har begge omkring et gram mættet fedt. Kuller, indeholder en smule mere kolesterol end tilapia, eller 56 mod 50 mg. Men også her, at de er sammenlignelige. Både indeholder også en lille mængde jern, calcium og magnesium.

Essentielle Mineraler og Natrium

Begge disse fisk er gode kilder til en række mineraler, især fosfor og kalium. Kuller giver over 100 milligram mere fosfor, men mangler af dette næringsstof er sjældne. Kuller leverer også en hel del mere natrium end tilapia. Mens natrium er et nødvendigt mineral, er det, de fleste mennesker kunne stå til at forbruge mindre af. En portion giver over 220 mg natrium, i forhold til kun 49 i tilapia. American Heart Association anbefaler, at begrænse natrium til 2.300 mg per dag eller 1.500 mg, hvis du er en ældre voksen, eller har for højt blodtryk.

At sætte det Sammen

Selvom tilapia har flere ernæringsmæssige fordele i forhold til kuller, begge er gode og sunde fødevarer, der kan fungere godt i en sund kost. En fordel ved at spise en bred vifte af whole foods er de forskellige kombinationer og mængder af alle slags næringsstoffer, du modtager. Hertil kommer, at sorten kan øge spise glæde ved at holde dig fra at blive kede med dine fisk billetpris. Så har både fisk på forskellige tidspunkter. Hvis din læge har anbefalet en lav-natrium diæt, bare sørg for at du ikke går overbord på kuller eller sæson enten fisk med salt befæstelser.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige' s Guide til Seksuel Empowerment." Hendes arbejde udgør, kan ses i Cosmopolitan, The Washington Post, DAME Blad, LIVESTRONG.com og mere. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære