Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Fordele af Guacamole

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 28, 2018

Lavet med modne avocadoer, aromatiske hvidløg og friske tomater, løg, koriander og lime juice, guacamole tilføjer tekstur og smag til dine måltider og snacks. Guacamole tjener som en kilde til flere af de essentielle næringsstoffer, der gavner din sundhed. Men det er også pakker en heftig caloric punch -- en kop guacamole kan indeholde næsten 400 kalorier. Spise fødevarer i moderation som en del af en afbalanceret kost.

Umættet Fedt

Guacamole giver en sund dosis af umættede fedt, den type af fedt, der er gavnlige for helbredet. Umættede fedt sænker det skadelige kolesterol i blodet, og en kost rig på monoumættede fedt-den slags findes i avocado-også sænker blodtrykket, ifølge Harvard School of Public Health. Gør din guacamole med en avocado giver dig 19.7 gram sunde monoumættede fedt.

C-Vitamin

Eating guacamole også øger dit indtag af C-vitamin, som avocado, tomat og limesaft alle give vitamin. Guacamole er lavet med en avocado, en lille tomat og saften fra en lime indeholder 45.8 milligram C-vitamin -- omkring halvdelen af det anbefalede daglige indtag for mænd eller lidt mindre end to tredjedele af den anbefalede daglige dosis for kvinder, ifølge Linus Pauling Institute. Får nok C-vitamin holder din hud sund, og det vil styrke din blodkar, sener, ledbånd og andre bindevæv.

E-Vitamin

Spise guacamole som en kilde til vitamin E. Dette næringsstof hjælper med at holde dig sund, som hæmmer oxidativ skade på dine celler -- skader, der er forbundet med aldring og sygdom. E-Vitamin hjælper også med at regulere celle-kommunikation og styrer niveauet af inflammation i kroppen. Hver avocado bruges til at lave guacamole indeholder 4.16 milligram E-vitamin, eller 27 procent af din daglige anbefalede indtag, ifølge Linus Pauling Institute. Eating guacamole hjælper med at forhindre nerveskader og muskelsvaghed, der er forbundet med mangel på E-vitamin.

Forberedelse og Servering Tips

Få det kreative til at bruge guacamole for mere end den traditionelle chips og dip, snack. Guacamole par godt med hele korn brød og grøntsager til en sund sandwich, eller gør det til en nærende topping til skiveskårne agurker, rød peber eller andre grøntsager.

For et lavere kalorieindhold version af guacamole, forsøge at erstatte mosede edamame for nogle af avocado i din opskrift -- hver kop edamame indeholder 189 kalorier, i forhold til at avocado er 368. Tilføjelse af edamame til din guacamole også tilføjer protein, kalium og folat til dit måltid.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære