Sund Kost >> Kost

De Sundhedsmæssige Fordele af Granny Smith Æbler

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 27, 2018

Som du allerede ved, at frugt er en uundværlig del af din kost, og Granny Smith æbler er en af de sundeste valg, du kan gøre. Med en klar syrlig smag, de er blandt de lavere sukker, frugt du kan spise, og de er fyldt med fibre og phytonutrients, der gavner din sundhed. Spise ' em på deres egne eller medtage dem i sunde opskrifter til at høste fordelene.

Grundlæggende Information Om Ernæring

Som de fleste frugt, Granny Smith er relativt lav-cal. En 5-ounce apple har 70 kalorier, hvilket gør det nemt at passe ind i stort set alle kalorie-kontrolleret kost. De fleste af disse kalorier kommer fra apple ' s 17 gram kulhydrater, der består primært af naturlige frugtsukker. Frugt sukker er en god kilde til brændstof, så chomping på en Granny Smith æble kan give et beskedent energi-boost for at få dig gennem en 3 p.m. krise eller forberede dig til en hård træning. Men, Granny Smith er lidt lavere i kulhydrater end andre sorter af æbler – omkring 3 gram mindre, i gennemsnit. Hvis du er efter en moderat lav-carb diæt, Granny Smith æbler er et godt valg.

Fordele fra Fiber

Hvor Granny Smith æbler shine er deres fiber indhold. Hver apple har omkring 3 gram fiber, som dækker omtrent 12 procent af den anbefalede daglige fiber indtag for kvinder og 8 procent for mænd. Fiber er vigtigt for at opretholde en sund vægt, fordi det gør din mad mere fylde, uden at bidrage til dens kalorieindhold tælle. Spiser fiber-rige måltider også hjælper med at styre din kolesterol niveauer, og en kost rig på fibre understøtter en sund fordøjelse, der kæmper forstoppelse og andre mave-problemer, som divertikulitis.

Til Gavn Phytonutrients

Granny Smith æbler er også en god kilde til gavn plante forbindelser, kaldet fytonæringsstoffer. Fytonæringsstoffer, der tilbyder en vifte af sundhedsmæssige fordele, fra kræft egenskaber til antioxidant funktioner, der beskytter dine celler fra genetiske mutationer. Granny Smith æbler, der kan have særlig potent antimutation egenskaber, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Food Science i 2016. Når forskerne studerede antimutagenic potentiale i en række af æbler, Granny Smith kom ud på toppen, bestialsk populære sorter som Rød Lækker og Royal Galas. Selvom du ikke skal læse for meget i reagensglas undersøgelser som denne – da de ikke er så præcise som humane studier – det gør antydning af, at Granny Smith æbler kan tilbyde særlige sundhedsmæssige fordele på grund af deres fytonæringsstoffer.

At Spise Mere Granny Smith Æbler

Granny Smith er tartness er den mest markante del af deres smag profil. Det betyder, at du kan medtage dem i sunde opskrifter for at tilføje lidt ekstra sødme uden at tilføje for meget. Tilsæt hakkede Granny Smith æbler til klid eller hele korn muffins til potente popper af smag, eller brug tyndt snittede æbler til at toppen din korn eller smoothie skål. Green apple også gør en fantastisk tilføjelse til smoothies, hvis du ønsker at begrænse sukkerindtaget. Blend dem med kokos vand, baby spinat, avocado og agurk til en veggie-pakket smoothie, der er i høj ernæringsmæssig værdi, og relativt lav i kalorier og kulhydrater.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære