Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele ved at holde Op med Sodavand?

Produktion og forbrug af sodavand er vokset eksponentielt over de sidste tre årtier. Næsten halvdelen af alle Amerikanere drikke omkring to dåser sodavand dagligt. Talrige undersøgelser har forbundet med at drikke overskydende sodavand med forskellige sundhedsmæssige problemer, der spænder fra nyre-komplikationer til for højt blodtryk. Nedsætte dit indtag af sodavand og erstatte det med mere nærende drikkevarer, som kan hjælpe dig med at undgå disse problemer og øge din sundhed.

Nedsat Vægtøgning

The Cleveland Clinic bemærker, at den gennemsnitlige Amerikanske forbruger omkring 22 tsk sukker om dagen-mere end 50 procent af den anbefalede indtag. For mange mennesker, de fleste af, at overskydende sukker kommer fra sukker-sødet drikkevarer såsom sodavand, der ikke har nogen ernæringsmæssig værdi. Børn og voksne, der drikker store mængder af sodavand har en tendens til at overconsume hele dagen og opleve vægtøgning, i henhold til MayoClinic.com. En 2010 undersøgelse offentliggjort i "Fysiologi og Adfærd" bekræftet, at den vægtstigning, der er forbundet med et højt indtag af sodavand øger din risiko for fedme og Type-2-diabetes.

Øget Velvære

Koffein i en sodavand er ikke nok til at dehydrere dig, men tidskrævende mere end fem koffeinholdige drikke om dagen kan hurtigt få dig til at føle udtørret, nervøs og ængstelig. Katherine Zeratsky, en registreret diætist til MayoClinic.com hævder, at vand, fugter du den bedste. At skære ned på sodavand vil også reducere koffein og sukker pigge og nedbrud, der sodavand drikker ofte oplever.

Stærkere Tænder og Knogler

Osteoporose, tab af knoglevæv, har flere underliggende årsager. En af årsagerne til, at få mere opmærksomhed, er sodavand forbrug. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture rapporter om, at mange laboratorier har fundet, at store mængder af den største kilde til sukker i sodavand, fructose, forstyrrer den balance af calcium og fosfor i knogler. En undersøgelse fra 2006 offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition", der er forbundet cola især med lavere knogledensitet hos kvinder, der øgede deres risiko for osteoporose. Nedsat indtag af sodavand også reducerer forekomsten af dental hulrum. Forekomsten af huller i tænderne er steget blandt børn i sammenhæng med det øgede forbrug af sodavand og andre sukker-sødet drikkevarer.

Hvad Med Diæt Sodavand?

Kost soda giver en vis lettelse fra den ulemper af sodavand. MayoClinic.com bemærker, at kunstige sødestoffer i kost soda hjælpe med vægtkontrol, skal du reducere risikoen for Type-2-diabetes og bidrager ikke til huller i tænderne. Men organisationen rådgiver, som du kan bruge både naturlige og kunstige sødestoffer i moderate mængder, da den langsigtede sundhedsmæssige effekter forbliver uklart. En 2012-undersøgelsen i "Journal of General Internal Medicine", fandt en sammenhæng mellem høj-kost indtag af sodavand og en øget risiko for vaskulære hændelser, herunder slagtilfælde.

Om Forfatteren

Ann Jamerson begyndte at skrive annoncer og informative brochurer for forskning, forsøg i 2003 under et praktikophold hos en alcohol and drug research center. Hun hjalp til i skrivning og redigering af manuskripter vedrørende brystkræft gener og psykosociale effekter på de berørte patienter. Hun fik sin bachelorgrad i biologi fra University of California, San Diego og er i øjeblikket deltager sygeplejeskole.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære