Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Frisk Tomat Salsa?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Kvinder har brug for 2 til 2,5 kopper af grøntsager hver dag, mens mænd kræver 2,5 til 3 kopper dagligt, i henhold til United States Department of Agriculture. Mens salater, wok frites og dampede eller stegte grøntsager udgør oplagte måder at nå frem til din daglige grønt indtag, krydderier som frisk tomat salsa også hjælpe dig med at opnå dit indtag mål. Frisk tomat salsa, tilberedt med friske grøntsager, herunder løg og peber, giver en kilde af essentielle næringsstoffer, og har en række sundhedsmæssige fordele.

C-VItamin

Hver af de vigtigste ingredienser i tomat salsa -- tomater, løg og jalapenos -- indeholder C-vitamin, eller ascorbinsyre. Dette næringsstof beskytter integriteten af dit væv. It-hjælpemidler i producere kollagen, et protein, der giver strukturel støtte til flere væv i hele kroppen. Det beskytter også dine celler mod skader, bidrage til at neutralisere giftige forbindelser, der ellers ville ødelægge din celle membraner, cellulære proteiner og DNA. Salsa lavet med 1 kop hakkede tomater, 2 spsk hakket løg og 1 jalapeno peber indeholder ca 43 mg vitamin C. Dette svarer 57 procent af den anbefalede indtag for kvinder eller 48 procent for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Vitamin A

At spise frisk tomat salsa også øger dit indtag af vitamin A. Dette næringsstof, der spiller en vigtig rolle i din vision -- A-vitamin i dine nethinder hjælper dine øjne registrere lys, selv på et lavt niveau, så du kan se om natten. Det bidrager også til at skjoldbruskkirtlen hormon funktion, hjælper med at opretholde et stærkt immunforsvar og spiller en central rolle i fosterets udvikling. Tomater og jalapeno i salsa, der både giver en kilde til vitamin A. En kop hakkede tomater og en peber giver en total på 1,650 internationale enheder eller IE, af næringsstoffer -- 71 procent af den anbefalede indtag for kvinder og 55 procent for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Capsaicin

Lidt spice tilføjes det, at smagen af din frisk tomat salsa, og bidrager også til madens ernæringsmæssige fordele. Capsaicin er den kemiske, der er ansvarlig for en pepper ' s krydret, spiller en rolle i behandling af nogle sundhedsmæssige forhold. Forbrugende capsaicin kan hjælpe med at lindre forstoppelse og mavesmerter, ifølge New York University Langone Medical Center, og måske kan beskytte dem, der er i risiko for at udvikle mavesår som bivirkning af medicin. Maksimere fordelene af capsaicin ved at tilføje liberale mængder af jalapeno til din salsa, og tilsæt frø jalapeno at skrue op for varmen.

At Spise Mere Frisk Salsa

Brug frisk tomat salsa som en dip kan repræsentere en sund snack og praktisk serverer idé, men salsa kan også krydre en lang række andre retter i din kost. Afkald fede salatdressinger og i stedet toppen dine salater med frisk salsa, så pynt din salat med ristede majs og bønner for at konkretisere den salat ' s smag. Brug frisk salsa som en sund garniture til grillet fisk og kylling bryst -- tilføje salsa øger måltid er, næringsindhold og tilføjer smag uden brug af salt eller fedt. Endelig, kan du prøve at tilføje en klat frisk salsa til gazpacho til at tilføje krydderi og tekstur.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære