Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Frisk Fennikel?

Det kan ikke have et sted med stamgæsterne på din indkøbsliste endnu, men fennikel er helt sikkert noget, du skal lægge i din indkøbskurv. Fyldt med næringsstoffer og lav i kalorier, denne aromatiske vegetabilsk har en lakrids-lignende smag og kan være tilføjet til masser af forskellige retter. Det leveres også med en overraskende række af sundhedsmæssige fordele; "Form" magazine kalder det en af de 50 bedste fødevarer til vægttab.

Fennikel

Svarende til lakrids i smagen, men med fremkomsten af selleri på steroider, frisk fennikel er en grøntsag, der er fuldt spiselig, fra base til bladene. Du kan skive pære og stilke og spise dem rå i salater, eller du kan svits dem til fyldig smag, og fungere som en side parabol. Brug bladene, eller blade, som en urte erstatning for persille eller dild, eller brug det til toppen kogt fennikel stilke.

Vægttab

En halv kop frisk fennikel har kun 13 kalorier, ifølge USDA National Nutrient Database, så det er et ideelt valg for dieters. Fennikel kan også bidrage til at fremskynde din metabolisme og nedbryde fedt i kroppen, og som hjælper dig med at nå dit vægttab mål endnu hurtigere. Plus, med så lav på kalorier, er det næsten umuligt at spise for meget af det. At kaste overskydende pounds har mange fordele, herunder at reducere din risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdom, og tilføjer, fennikel, at din kost er en sund måde at hjælpe dig med at opnå disse fordele.

Kalium

Fennikel er også rig på kalium, med omkring 360 mg per kop. Det er mere kalium end en kop mælk eller broccoli. MayoClinic.com anbefaler, at voksne får omkring 1.600-2.000 mg af dette mineral dagligt, så spiser frisk fennikel vil hjælpe dig med at opfylde disse anbefalinger. Kalium er vigtigt næringsstof, som er med til at skabe muskel, nedbryde kulhydrater og opbygge protein. Utilstrækkelig kalium kan forårsage symptomer såsom uregelmæssig hjertebanken og svaghed i musklerne.

Calcium

Du vil måske blive overrasket over at erfare, at fennikel er også en god kilde til calcium, og i virkeligheden, pære, der alene indeholder ca 115 mg af denne vigtige næringsstoffer. Når man betænker, at de fleste Amerikanere ikke får nok calcium i deres kost, er det ikke en dårlig idé at optage så mange calcium-holdige fødevarer, som muligt. Dette mineral er vigtigt for at opbygge og bevare stærke knogler og tænder, samt for at hjælpe dit hjerte og muskler fungerer korrekt.

Om Forfatteren

Perry Miller er uddannet fra Missouri State University i 2005 med en bachelor-grad i journalistik og ernæring sciences. Hun dækker sundhed, fitness og ernæring til forskellige print og online publikationer.

Foto Credits

  • Zedcor Helejet/PhotoObjects.net/Getty Images
ADVERT

Mest populære