Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele ved at Spise Vilde Alaska Torsk?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 12 December 2018

Alaska torsk, som er mere ofte kaldes Pacific torsk, er vildt-fanget i Pacific Northwest. Dens milde smag sætter det på listen over top 10 fisk favoritter er udarbejdet af de Nationale Oceaniske og Atmosfærisk Administration. Bedste af alle, når du nyder en portion af Alaskan cod, vil du få et boost af protein, B-vitaminer og en række andre næringsstoffer, der hjælper med at holde dit hjerte sundt.

Magert Protein

En 3-ounce filet af Alaskan cod har kun 72 kalorier og 16 gram komplet protein. Mænd bør få 56 gram og kvinder har brug for 46 gram protein dagligt, så en portion giver mændene og 28% og kvinder 35 procent af deres daglige anbefalede indtag. Protein opbygger og vedligeholder alle væv i kroppen, herunder muskler. Hvis du bruger en masse tid på uddannelse eller deltager i sport, du kan have brug for ekstra protein for at hjælpe med at opbygge og reparere muskler. Academy of Nutrition and Dietetics anbefales at spise med 0,55 til 0,8 gram pr pund kropsvægt til at støtte let til moderat træning.

Omega-3 Fedtsyrer

Den fantastiske ting om Alaska torsk er, at det kun er 0.4 gram fedt i alt, hvilket gør det næsten fedtfri, men en så stor procentdel af fedtet er i form af omega-3 fedtsyrer, et 3-ounce filet forsyninger 9 procent af mændene og 13 procent af kvinderne ' s daglige indtag. Omega-3 fedtsyrer er vigtige, fordi din krop har brug for dem, men kan ikke lave dem på egen hånd, således at de skal være opnået gennem din kost. De reducere din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom ved at forebygge betændelse, reducere kolesterol og andre fedtstoffer i blodet og hjælper dig med at opretholde et normalt blodtryk.

Vitamin B-12

Vil du kun finde ud af vitamin B-12 i animalske fødevarer, og Alaska torsk er en af de bedste kilder. En 3-ounce servering har 2 mikrogram, som giver dig 81 procent af den anbefalede daglige indtag. Vitamin B-12 er afgørende for den normale udvikling af røde blodlegemer og hæmoglobin, og det holder dine nerver fungerer korrekt. Det kan også holde dit hjerte sundt ved at fjerne aminosyren homocystein i blodet; højt niveau af homocystein er forbundet med hjerte-kar-sygdom.

Overvejelser

Frosne Alaskan cod er ofte behandlet med en saltopløsning, før det er frosset til, og afsendt, fordi det hjælper med at bevare fugten, når det er optøet. Som et resultat, er det høje natriumindhold, med en 3-ounce servering indeholder 316 mg natrium. Du bør ikke indtage mere end 1.500 mg natrium dagligt, hvilket betyder, at du får 21 procent af en hel dags natrium i en portion af nogle frosne sorter. Check det næringsstof fakta etiketten, før du køber.

Servering Tips

Alaskan cod er lækker på sin egen og har ikke brug for en masse ekstra ingredienser til at gøre en velsmagende skål. Pensl fileterne med olivenolie, broil, så spritz fileterne med citronsaft for et hurtigt og nemt måltid. Prøv at bage filet serveret med tomater og fedtfattig ost eller blande sig i flager torsk med kartoffelmos, et hvidt æg og krydderier til en torsk kage. Cod også fungerer godt som base for andre smagsvarianter, så prøv at give det en Asiatisk twist ved at overgå det med en blanding af soja sauce, ingefær, forårsløg og et strejf af appelsin juice.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære