Sund Kost >> Kost

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele ved at Spise Plantain Chips Over Kartoffel?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Behandle dig selv til dine foretrukne snacks spiller en vigtig rolle i at opretholde en sund livsstil -- hvis du begrænser dig selv for meget, er du mere tilbøjelige til at falde ud af vognen, og slip dine sunde vaner, forklarer Siteman Cancer Center hjemmeside. Samtidig bør de ikke gøre det daglige optrædener i din kost, både vejbred og kartoffel chips er fint, når det indtages i moderate mængder og behandles som behandler. Både vejbred og kartoffel chips tilbyder nogle ernæringsmæssige værdi, og plantain chips har et par ernæringsmæssige fordele i forhold til kartofler.

Grundlæggende Information Om Ernæring

Vejbred og kartoffel chips både indeholder omkring 300 kalorier pr 2-ounce servering, og give 15 procent af den daglige energi-indtag i en standard 2,000 kalorie diæt. De både giver rigeligt med kulhydrater -- 29 gram per portion chips og 36 gram per portion af plantain chips -- som giver næring til dine muskler, hjerne og andre celler og væv, og tilbyder også en lille mængde af protein. Plantain chips indeholder lidt mindre fedt end chips, på 17 gram i forhold til kartofler, chips' 21.

Vitaminer A og C,

Plantain chips tilbyder flere vitaminer A og C, i forhold til kartoffel chips. Begge vitaminer hjælpe med at holde din hud sund og gavne dit immunforsvar til at holde dig fri for infektion. A-Vitamin spiller også en rolle i lav-lys vision, mens C-vitamin er en antioxidant funktion beskytter dit væv mod skader. En servering af plantain chips indeholder 786 internationale enheder af vitamin A -- 34 procent af den anbefalede daglige dosis for kvinder og 26 procent for mænd, der ligger ved Institute of Medicine. Det giver også 18 mg C-vitamin, eller omkring en fjerdedel af den anbefalede daglige indtagelse af kvinderne og en femtedel til mænd. Kartoffel chips indeholder kun 11 mg C-vitamin og ikke tilbyder nogen form for vitamin A.

Lavere Natrium

Opt for plantain chips, som en lavere natrium alternativ til chips. Begrænse dine natrium indtag fremmer livslang sundhed, fordi en høj natrium indtag bidrager til kroniske sundhedsproblemer, herunder højt blodtryk, slagtilfælde og nyre skader. En 2-ounce del af kartoffel chips indeholder 272 mg natrium -- 18 procent af dit daglige indtag grænse, der er oprettet af Institute of Medicine. En tilsvarende del af plantain chips indeholder 115 mg natrium, eller blot 8 procent af din daglige grænse.

Ulemper

På trods af deres ernæringsmæssige værdi, pisang kommer til kort i forhold til kartoffel chips, når det kommer til kalium og vitamin E indhold. Kalium spiller en central rolle i den funktion af dit nervesystem, og det hjælper også dine muskler funktion, mens E-vitamin påvirker blodets evne til at størkne og blodkar funktion. Hver 2-ounce del af kartoffel chips har 931 milligram af kalium, eller en femtedel af din Institut for Medicin-anbefalet dagligt indtag, mens plantain chips, der tilbyder lige 446 milligram. Kartoffel-chips også indeholde 3.8 milligram E-vitamin-en fjerdedel af din daglige anbefalede indtag -- i forhold til 2,8 mg i plantain chips.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære